Altın & Gümüş

Altını olan yaşadı!  Tarih verildi… 1.450 lirayı bulacak!

En çok tercih edilen yatırım araçlarından altın bu hafta yatırımcının yüzünü güldürmese de piyasa uzmanından yeni tahmin geldi. Altının 1.450 TL olacağı tarih çok uzak değil.Bayram süresince piyasaların kapalı olmasına rağmen hafta son gram altın fiyatlarındaki düşme yatırımcıyı hayal kırıklığına uğrattı

Elindeki parasını değerlendirmek isteyenlerin başlıca tercihlerinden biri dolar olurken, altın da tüm zamanların vazgeçilmez yatırımı olarak gözde yerini koruyor.

Bayram süresince piyasaların kapalı olmasına rağmen hafta son gram altın fiyatlarındaki düşme yatırımcıyı hayal kırıklığına uğrattı. Kısa süre önce hızlı yükselmeler yaşayan altındaki gerileyişe rağmen piyasa uzmanı isimler bir biri ardına yeni tahminlerini sıraladı.

 

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucuna göre altında yükselişin ivme kazanması beklenirken,  çıkan sonuca göre Türk Lirasının değer kaybına uğramasıyla altında da kademeli ya da hızlı bir yükseliş yaşanması bekleniyor. 

Peki altın fiyatları önümüzdeki günlerde hangi seyri izleyecek? Seçimden sonra fiyat beklenti ne yönde? 

 

 

DALGALI SEYİR HAFTA SONU DÜŞÜŞLE SONUÇLANDI

Altın fiyatlarındaki istikrarsız durum yatırımcıları da şaşkınlığa uğrattı. Yeni yol haritasını belirlemek isteyen altın yatırımcıları için en yeni değerlendirme ise uzmanından geldi.  Açıklanan rakamlara göre, ons altın fiyatı beklenmedik bir atağa geçerek rekorlar kırarken döviz kurunda meydana gelen yükseliş ivmesi, gram altın fiyatını da adeta patlattı.  

Geçtiğimiz hafta dalgalı seyriyle baş döndüren altında gram fiyatı Ramazan Bayramı nedeniyle kapalı olan piyasada 22 Nisan Cumartesi günü 1.237 liraya kadar düşme gösterdi.

Meydana gelen düşmede ons altın fiyatının 2.000 doların altına kadar inmesinin rol oynadığı belirtiliyor. Çeyrek altın Kapalıçarşı serbest piyasasında 2.023 TL olurken, Cumhuriyet altını 9.080 lirayı, 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 1.299 lira seviyelerini gördü.

ANAHTAR KELİME "SEÇİM"

Altın fiyatlarındaki dengesiz seyri değerlendiren İnvestaz Araştırma Direktörü Tuğberk Çitilci, Haziran ayında yaşanacak önemli gelişmeler dikkat çekti. Çitilçi, FED dururken bu dönemde faiz indirimlerinin ön plana çıkacağını, doların ise görece olarak zayıf durumuna başladığı zaman güvenli liman sayılan ons altına talebin artacağını kaydetti.

Gram altın fiyatlarını ons altından çok Türk lirasındaki hareketliliğin etkilediğini belirten Çitilci, “Bu durum ise gram altın fiyatlarını Kapalıçarşı’da 1400-1450 lira bandına kadar getirebilir.  Seçim dönemine kadar yeni rekorların olduğu bir gram altın fiyatlamasını göreceğiz” dedi.

Piyasalardaki geleceğe dönük beklentiler konusunda kafalar ise karışık.  Mayıs ayından başlamak üzere hareketli bir seyir izlemesi beklenen piyasalarda 3 Mayıs’ta ABD Merkez Bankası FED toplantısı yapılacak. Bunu takiben Avrupa Merkez Bankası ECB  toplantısı 4 Mayıs’ta, İngiltere Merkez Bankası BoE toplantısı ise 11 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Piyasalar ve merkez bankaları tekrar enflasyona kilitlendi.  Altın fiyatlarına hayati etkisi olduğu bilinen FED’in faiz kararı piyasa aktörleri tarafından heyecanla beklenirken, yatırımcılar Federal ReSErve’in faiz oranlarını önümüzdeki ay bir kez daha artırma ihtimaline kesin gözüyle bakıyor. Mayıs ayında 25 baz puanlık artış ihtimaline kesin gözüyle bakılırken, yılın ikinci yarısı içinse  faiz indirimi yapılması masada olacak.

İşsizlik maaşına erişim kolaylaşıyor! İşte yeni düzenleme! Mutlaka bakın

QNB Finansbank’tan emekliye rekor promosyon! Başvuran 9.200 TL’yi cebine koyuyor!

Akbank kapısından girene 15 bin TL veriyor! Dikkat! Ay sonuna kadar süresi var