Ekonomi

Altını olanlar doğru zamanı beklesin! İslam Memiş gram altının ne kadar olacağını duyurdu!

Altındaki hareketlilik bitmek bilmiyor. İslam Memiş, gram altın için o beklenen rakamı verdi. İşte detaylar!Memiş, yaz aylarında gram altının ne kadar olacağını söyledi

Gram altın fiyatı, tarihin en yüksek rekorunu elde ederken ekonomist uzmanı İslam Memiş, bunun henüz başlangıç olduğunu açıkladı. Memiş, yaz aylarında gram altının ne kadar olacağını söyledi.

İşte altına dair yapılan yorumlara dair detaylar…

Altın, en güvenli yatırım aracı olarak görülmektedir. Fakat gram altın fiyatındaki bu artışlar, bilhassa dar ve orta gelirli kişilere maddi açıdan zorluklara sebep oluyor. Altın alım ve satım konusunda piyasadaki durumu yakından takip etmek gerekir.

ALTININ ONS FİYATI 2 BİN 300 DOLARA OLABİLİR!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı olan İslam Memiş, altın piyasası için yaptığı tahminlerini paylaştı. ABD'de beklenen yüzde 5.2'lik enflasyon oranının yüzde 5 olarak meydana gelmesinden sonra FED'in faiz arttırmayacağı beklentisi yarattığını dile getiren İslam Memiş, bu halin ONS altın fiyatlarını desteklediğini ve yaz aylarında 2 bin 300 dolara kadar çıkabileceğini düşünüyor. Ama, merkez bankalarının geri çekilmesi ve jeopolitik olaylardaki artışlar da yani bu şekilde etki eden faktörler altın piyasasındaki durumu etkileyebileceğine dair de uyarıda bulundu.

GRAM ALTININ FİYATINDAKİ YÜKSELME DEVAM EDECEK!

Gram altının da rekor kırmaya devam ettiğini belirten İslam Memiş, kuyumcuların gram altını 1300 TL'ye sattığını ifade etti. ONS altındaki değişkenliğin gram altın fiyatlarını da etkilediğine vurgu yapan Memiş, kısa vadede ONS altın fiyatlarında kar beklentisi olduğunu belirtti. Bu yüzden de 1960 dolar seviyesindeki ONS altın fiyatlarının takip edilmesi gerektiğini anlattı. Gram altın fiyatlarında ise kısa zaman içerisinde 1400'ün konuşulabileceğini ifade etti.

"ALTIN SATIŞI İÇİN DOĞRU ZAMAN DEĞİL"

İslam Memiş, altın sahibi olan vatandaşların aceleci davranmaması gerektiğine dikkat çekti. Yaz aylarına girilmesiyle beraber gram altın fiyatlarının 1400 ile 1500 TL aralığına kadar çıkabileceğini dile getiren İslam Memiş, bu rakamları gördükten hemen sonra piyasayı incelemenin ve beklemek gerektiğinin altını çizdi. Şu an için satış zamanının olmadığını belirten Memiş, yatırımcıların sabırlı ve dikkatli olmalarına dair de uyarılarda bulundu.