Altın & Gümüş

Altını olanlar hemen bunu yapın! Asla pişman olmayacaksınız

Altını olan vatandaşlara önemli bir uyarı geldi. Altını olan vatandaşların altınları güvenli bir banka hesabına taşımaları ve fiyatlar uçtuğunda da bozdurmaları gerektiğini ifade etti. Altında son yaşanan gelişmeler de bu tezi doğruluyor

Altın, her daim yatırıcısına kazandıran araçlardan biri olma özelliğini sürdürüyor. Altında son yaşanan gelişmeler de bu tezi doğruluyor. Analistler şu anda altını elde tutma vakti olduğunu belirterek, altın fiyatlarının yükselmesinin ardından altınların elden çıkarılabileceği vurgusunu yaptı. 

Altın fiyatlarındaki gelişmeler ve fiyatlar vatandaşlar tarafından yakından takip ediyor. Altın fiyatları yükselişe geçerek rekor seviyelere ulaştı. Ancak duruma ilişkin kuyumcular tarafından çok önemli uyarı ve talep açıklaması geldi. Kuyumcular yaptıkları açıklamasında altın alımlarında taksit sayısının arttırılması ve kredi kartı ile altın alımlarında komisyonların düşürülmesini istiyor.

GRAM ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞE GEÇTİ

Tüm dünya ABD tarafından Cuma günü açıklanacak olan Temmuz ayı istihdam raporunu bekliyor. Buna göre altın ons fiyatı 1.780 dolarla yaklaşık olarak bir ayın en yüksek seviyesine çıkarken, gram altın fiyatları yükselişe geçti. Gram altının fiyatı ise 1.020 TL seviyelerine kadar yükseldi.

ŞİMDİ ALTINLARA SAHİP ÇIKMA ZAMANI

Sarraflar altın alımlarında taksit sayısının artırılması ve banka komisyonlarının düşürülmesini talep ediyor. Kuyumcu Ahmet Durukan, açıklamasında altının şu anda bin 21 TL’den saytıldığını ifade ederek, “Altınınıza sahip çıkın, çok fazla değerlenecek” dedi. 

Durukan, “İnsanlar bizlere gelip bir çeyrek altını veresiye talep ediyor. Benim amcam, dayım, halam, yeğenim herkes arıyor. Bankalara verdiğimiz komisyonlar bizi illallah ettirdi.

Kuyumcunun çeyrek altından kazandığı para 10 lira, bankaya ise 50 lira komisyon veriyor. Devlet yetkililerimizden kuyumcular adına rica ediyoruz, gerekli müdahaleleri yapın. Yapılacak müdahale kuyumcu esnafını da rahatlatır” ifadelerini kullandı.