Altın & Dolar

Altını olanlara beklenen müjde verildi! Peş peşe rekorlar geliyor! En net tarih açıklandı!

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar yakından takip ediliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına ilişkin yeni rekoru duyurdu. Peki altın almalı mı, satmalı mı? İşte detaylar... ahaber

Ons altın, ABD enflasyon verisi sonrası 1960 dolar seviyesini aşarken, gram altın fiyatı da buradan bulduğu destekle 1650 TL seviyesine yükseldi.

ahaber.com'un haberine göre, altın piyasasında meydana gelen hareketlilik sonrası, son dönemin en çok merak edilen konuları arasına 2023’ün altın yılı olup olmayacağı oldu. Finans Analisti İslam Memiş'ten dikkat çeken altın yorumları geldi. İşte o açıklamalar:

İSLAM MEMİŞ ARALIĞI VERDİ

“2023’ün ilk yarısında dolar kurundan destek alan gram altın, yatırımcısına yüzde 50 kazanç elde etti. Yalnızca dolar kurundan destek alarak bu getiriyi sağladı. 2023’ün ikinci yarısında da ons altından destek alacak bir gram altın var. Gram altın lira fiyatında ağustos sonu-eylül gibi 1800 liraya kadar artışını sürdüreceğini öngörüyorum.

Altın iki ayaklı bir enstrüman olduğu için dolar TL kurundan ve onstan destek alıyor. Benim tahmin; 2023’ün ikinci yarısında gram altın getiriyi ons altından sağlayacak ve artışlar devam etmiş olacak.”

İşte İslam Memiş’in altına ilişkin diğer yorumları...

"REKOR SEVİYELERİNİ TEST EDECEK"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, "Dolar kuru hangi yöne giderse gram altında o yöne gidecek. Dolar kurunda geri çekilme ile gram altında 1.630 TL destek seviyesini izlemeye devam edeceğiz. Fakat sene içerisinde önce 1.750 TL ve daha sonra 1.800 TL seviyesini hedef alan bir gram altın karşımızda olacak. 2023’ün ilk yarısında dolar kurundan destek alan gram altın 2023’ün ikinci yarısında ons altından destek alıp rekor seviyelerini deneyecektir. Gram altından çıkış yapmak isteyen yatırımcıların biraz daha sabırlı olmaları lazım” dedi.

ONS ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Doların bu sabah hafifçe güçlenmesi uluslararası piyasalarda ons altın fiyatını bir miktar geriletti. Haftaya 1955 dolardan giriş yapan ons altın 1953 dolardan işlem görüyor. Onsta gün içerisinde minimum 1851 dolar, maksimum ise 1956 dolar seviyeleri görüldü.

Tüm emeklilere müjde! Resmen açıklandı! Temmuz 2023 zamlı maaş tablosu tek tek belli oldu!  

Seyyanen zamda flaş gelişme! Temmuz 2023 seyyanen zam için son durum ne?

Emeklilere banka promosyonu şoku! Banka promosyonları yatmayacak mı? Emekliler dikkat!