Altın & Gümüş

Altını olanların aklı başından uçacak! Bunu duyan kalpten gidebilir! 

En önemli yatırım araçlarından biri olan altına talep artıyor. İddialar, dünya çapında birçok ülkenin altın toplamaya başlamasıyla gündeme geldi. Rusya ve Çin'in piyasadan gizlice altın toplayarak dengesiz fiyat hareketlerine neden olduğu bildiriliyor.Son dönemin en yüksek yükselişini yaşayan gram altının fiyatı 1

Merkez Bankası'nın iki yıl sonra faiz oranlarını tek haneye indirmesinin ardından dikkatler altın piyasasına çevrildi. Son dönemin en yüksek yükselişini yaşayan gram altının fiyatı 1.050 lira seviyesine ulaştı. Analistler, para politikası belirsizliğinin fiyat oluşumunu zorlaştırdığını söylüyor. Yatırımcıların dünya çapında büyük alımlar yaptığını söyleyen uzmanlara göre altın fiyatları dalgalanmaya devam edecek. İşte diğer ayrıntılar...

Altın, piyasaların belirsiz olduğu zamanlarda güvenli liman olarak yatırımcıların yüzünü güldürüyor. Hafta başından beri düşüş yaşayan gram altın, merkez bankasının faiz oranlarını tek haneye indirme kararının ardından yükselmeye başladı. Borsadan sonra en çok kazandıran ikinci yatırım aracı haline gelen altının geleceği, düşüş eğilimine rağmen belirsizliğini koruyor. "Altın yükselir mi, düşer mi?" Bu soru hala yatırımcının gündeminde. Küresel piyasada da talep gören altında yükseliş beklentisi ağırlık kazanıyor.

Altın piyasasını takip eden Kitco internet sitesinde yapılan analize göre, dünya çapında altına olan talep artıyor. Analistler, külçe ve madeni para şeklindeki altın arzının dünya çapında çok iyi olduğunu söylüyor. Dünya Altın Konseyi, 1 Kasım'da merkez bankalarının altın alımlarının üçüncü çeyrekte rekor seviyeye ulaştığını açıklayarak, merkez bankalarının toplam küresel altın talebinin yüzde 10-15'ini oluşturduğunu belirtti.

Dünyanın her yerinde yüksek fiyattan altın alan gizli alıcıların olduğu biliniyor ancak bu alıcıların Çin ve Rusya'dan olduğu tahmin ediliyor. Gizli alıcılar ise küresel altın talebinin artmasını sağlıyor. Böylece altının fiyatı talebe göre belirlenir. Öte yandan Suudi Arabistan gibi bazı ülkeler de altın rezervlerinin bir kısmını resmi rezerv yerine ulusal hazinede tutmayı tercih ediyor.

ALTINDA SON DURUM NE?

GRAM ALTIN FİYATLARI 26 KASIM 2022

Gram altın fiyatları 26 Kasım Cumartesi günü saat 18:00'de kaydedilen güncel verilere göre 1.051,21 lira alış ve 1.051,84 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

26 KASIM ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın fiyatları 26 Kasım günü kaydedilen verilere göre 1.681,93 lira alış ve 1.719,75 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

ALTIN/ONS ($) FİYATI

1.753,95

1.755,91

YARIM ALTIN FİYATI

3.353,35

3.439,50

ATA ALTIN FİYATI

6.973,51

7.147,02

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

6.727,72

6.857,97

Altın mı? Borsa mı? Döviz mi? Mevduat mı? KKM'den çıkan para nereye gidecek?
WhatsApp kullananlar dikkat! Bütün bilgileriniz tehlikede! Acele edin hemen bakın!
EYT'liler bunu merakla bekliyordu! Bakan Bilgin son noktayı koydu, umutları gömdü!