Ekonomi

Altını tahtından etti...Vatandaşın tercihi değişti!

Altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle vatandaşın düğünlerde takı tercihleri de farklılık göstermeye başladı Özellikle altına nazaran gümüş tercihleri arttı. Kuyumcularda altına alternatif olarak 5, 10 ve 20 gramlık gümüşler satılmaya başladı. Türkiye’de özellikle son iki senede gümüş farkındalığı oluştu

Türkiye’de gümüş farkındalığının arttığını söyleyen Finans Analisti İslam Memiş, "Altının maliyetinin altından kalkmak giderek daha da zorlaşıyor. Türkiye’de özellikle son iki senede gümüş farkındalığı oluştu. Gelenekçi yatırımı tercih eden vatandaşlarımız eskiden altın biriktirirdi. Son iki yılda bankalardaki rakamlara baktığımızda gümüşte 100’ü geçen artış kaydedildi." dedi.

Altın fiyatlarındaki artış vatandaşın gümüşe olan talebini yükseltti. Altın kadar olmasa bile yatırım olarak tercih edilen gümüş artık düğünlerde takı olarak da takılmaya başladı. Piyasalarda düğünlerde takı olarak takılmaya uygun 5, 10 ve 20 gramlık gümüş sikkeler satışa sunuldu. Finans Analisti İslam Memiş, son dönemde gümüşe artan taleple ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Türkiye’de gümüş farkındalığının son senelerde yükseldiğini belirten Memiş, "Altının maliyetinin altından kalkmak giderek daha da zorlaşıyor. Türkiye’de özellikle son iki senede gümüş farkındalığı oluştu. Gelenekçi yatırımı tercih eden vatandaşlarımız eskiden altın biriktirirdi. Son iki yılda bankalardaki rakamlara baktığımızda gümüşte 100’ü geçen artış kaydedildi" diye konuştu.

"GÜMÜŞ YATIRIMCISININ SABIRLI OLMASI GEREK"

Gümüşün aynı altın gibi uzun vade yatırım aracı olduğunun altını çizen Memiş, "Gümüş alımı da aynı altın gibi fiziki olarak yapılabiliyor, bankalar aracılığı ile de gümüş alımı gerçekleştirilebiliyor. Gelecek senelere baktığımızda gümüşte gram bazında ve ons bazınca ciddi artışlar olacaktır. Gümüş de altın gibi uzun vadeli bir yatırım aracı olarak görülmelidir. Gümüş yatırımcısının altına göre biraz daha fazla sabırlı olması gerek" ifadelerini kullandı.

“ALTIN ALAMAYAN KİMSELER TAKI KÜLTÜRÜNÜ GÜMÜŞ OLARAK SÜRDÜREBİLİR!”

Altın fiyatlarının yüksek olmasının gümüşe ilgiyi artırdığını belirten Memiş, "Bizim geleneklerimizde altın takı kültürü olarak yer etmiş. Bu dönemde altın fiyatları yüksek olduğu için vatandaşların talebi gümüşe yöneldi. Altın alamayan kimseler takı kültürünü gümüş olarak sürdürebilir. Gümüş sikkeler takı kültürümüzün yok olmasını engellemiş olacak. Yatırımcılar finansal piyasalarda gümüşe ilgi gösteriyor. Takı kısmında ise gümüşe yeni yeni talep oluştu. Takı da altından gümüşe geçmek kolay olmayacaktır. Fakat zaman içerisinde takı törenlerinde gümüşün daha fazla tercih edileceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Emekli promosyonundan sonra sıra onlarda! Görüşmeler başladı!

Flaş! Petrol için yeni iddia: Fiyatlar tırmanacak!

Ziraat Bankası emekli promosyonu ne kadar? İşte tüm detaylar...