05 / 05 / 2024

Altının 2500 TL olacağı tarih açıklandı. Elinde altını olan herkes acil gelsin baksın

Altının 2500 TL olacağı tarih açıklandı. Elinde altını olan herkes acil gelsin baksın

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının 2500 TL olacağı tarih hakkında açıklamalarda bulundu.



Yatırım amacıyla altın alan vatandaşlar artık altın fiyatlarında geri sayıma başladı. Vatandaşlar altın fiyatlarında ne zaman yükseliş yaşanacağını merak ediyor. Para piyasaları uzmanı İslam Memiş de altın fiyatları hakkında flaş açıklamalarda bulundu. 

Altın, gümüş, mesela euro, sterlin bu tarafta dolar endeksi yükseldiği için karşısındaki bütün varlıklarda da geri çekilme mümkün. Ons tarafta 1900 altına sarkmalar var, ons gümüşte geri çekilme var. Borsadan çıkanların parası boştaysa teknik düzeltmede dolar karşısındaki enstrümanlarda para bekletilebilir. Borsada çıkıp TL'de beklemek değil, boşluktaki parayı nasıl koruyabilirsin, bu kısmı daha önemli. Borsadan bugün çıksaydım, euro, sterlin, altın ve gümüş olarak bekletirdim. 7050, 6950 puana kadar beklerdim, tekrar elimdeki varlıklar buraya giriş yapardım, tercihim bu yönde olurdu.
Ekim ayını telaffuz ediyorum. Ekim ayında dolar karşısındaki varlıklarda tekrar bir ralli başlayacak. Bu rallilerin hazırlığını bugünden yapmak lazım. Parite işlemi yapacaklar, elinde dolar bulunduranlara fırsat sunacak.

GRAM ALTININ 2500 TL OLACAĞI TARİH 

Ons altında 1890 dolar destek seviyesini takip ediyoruz. Tekrar yukarı yönlü ataklar bekliyorum. Yukarıda 1930 ve 1960 dolar seviyesi var. Ons altında yaşanan düşüş de elinde dolar olanlar için fırsat aslında. Altına geçiş yapacaksınız mesela. Dolarla karşılığı oldukça uygun. Dolar verip altın alan arkadaşlarımızın da 62 bin 80 dolar, dolar altın paritesi. Bu külçe altınların da işçilikleri var, bunun göz önünde bulundurun. Daha alt miktarda alacak olanların astar altın tercih etmesi gerekiyor. İşçiliksiz çünkü.

Gram altın ekranlarda 1658 lira seviyesinde, tabii ki öyle bir fiyat yok. 1703 - 1711 lira serbest piyasalarda. Serbest piyasalarla fiziki taraftaki makas aralığı korunmaya devam ediyor. Ne kadar ons altında düşüş olursa fiziki tarafla makas açılır. Gram altında düşüşü beklemeyi, ons altında düşüş olsa da. Kota geldi malum.
nternet - TV fiyatları, banka kurları ve fiziki altınlar var. Bu üçünde makas aralığı değişiyor. Genelde 50 lirayı geçmiyor ama. Yıl sonuna doğru 1800'lü rakamları, ekim ayına doğru konuşacağız. Bu düşüşler neyi ifade ediyor? Elinde altın vardır, evet şimdi alabilirsin. 2000-2500 lira gram altında görünce 2024'te buraların daha ucuz olduğunu anlayacaksın. Hazırlıkların bugünden yapılması lazım. 
 


Geri Dön