Altın & Gümüş

Altının 6 ay sonraki hali! Analistler açıkladı!

Altında son durum ne? Altın 6 ay sonra ne kadar olacak? İşte analistlerden altın yorumu!Altın yükselecek mi? Analistler, altın için dolara odaklandı

Altın alacaklar ya da yatırım yapmak isteyenler altının son durumunu takip ediyor. Altın yükselecek mi? Analistler, altın için dolara odaklandı.

İşte analistlerin altına dair yaptıkları yorumlar…

ALTIN 6 AY SONRA NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımı ve bilanço küçültme takvimini durulması ile tüm emtialarda fiyat düşüşü yaşandı. Altın da bu fiyat düşüşünden nasibini aldı. Fed'in faiz oranlarını yükseltmesi ile de tahvil getirilerinin artması ve doların artık beşinci haftasına giren yukarı yönlü hareketi ile yatırımcının altına dair güveni ve iştahının azaldığını duyuran analistler, doların altın önünde engel olduğunu da belirtti. Düşüş trendlerinde yer alan altın, ABD enflasyon verisine göre hareket ediyor.

Analistler bu konu hakkında, “Jeopolitik risklerin ve sürekli enflasyonun aşağı yönlü hareketinin koruduğunu görüyoruz ve altının önümüzdeki altı ay içinde 1,900 dolar/ons seviyesinden desteklenmesi gerekiyor” şeklinde yorumlarda bulundular.

Altın yorumları ile tanınan Finans Analisti İslam Memiş ise Fed'in altını baskılama politikasının etkisini meyvelerinin vermeye başladığını söyleyerek, doların yıl sonuna kadar daha büyük ataklar yapacağını söylemişti. Fed'in yıl sonuna kadar 3 kez faiz artırımına gideceğine vurgu yapan Finans Analisti İslam Memiş, belirsizlik nedeniyle, küresel ekonominin daralacağını altın gibi değerli emtianın yerine değerli para alacağını kaydederek, "Enflasyon karşısında mal değerliydi. Bundan sonraki süreçte nakit daha değerli olabilir" diye konuştu. Gram altın fiyatında düşüşün geçici olduğunu belirten Finans Analisti İslam Memiş, 1000 TL’nin altında alım yapılamayacağını belirtmişti.

GRAM ALTIN NE KADAR? İŞTE GÜNCEL RAKAMLAR!

Gram altın şu anda alış fiyatı 1.017 iken satış fiyatı olarak da 1.033’den işlem görüyor.

ONS NE KADAR? İŞTE GÜNCEL RAKAMLAR!

ONS altın şu anda alış fiyatı, 1.763 iken satış fiyatı olarak da 1.764’den işlem görüyor.

DOLAR NE KADAR? İŞTE GÜNCEL RAKAMLAR!

Dolar şu anda alış fiyatı 17,972 iken satış fiyatı olarak da 18,047’den işlem görüyor.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan konut projeleri ile ilgili açıklama! İşte detaylar!

Enflasyon rakamlarından sonra asgari ücrette rekor zam bekleniyor! İşte detaylar!

Bakan Nebati açıkladı! İşte enflasyonun düşeceği tarih!