Kent Haberleri

Altının dibe vuracağı tarihi bilen o ekonomistten zengin edecek açıklama! Tam bu tarihte altın alan zengin olacak!

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar tüm hızıyla devam ediyor. Altın yatırımcıları yaşanan son düşüşle beraber endişe duysa da uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş meydana gelen düşüş hakkında konuştu. Sürekli olarak inişli çıkışlı verileri yansıtan altın fiyatlarında geçtiğimiz günlerde büyük bir düşüş yaşandı

Altın fiyatlarında yaşanan anlık değişimlerle beraber yatırımcı vatandaşlar takip etmekte zorlanır hale geldi. Sürekli olarak inişli çıkışlı verileri yansıtan altın fiyatlarında geçtiğimiz günlerde büyük bir düşüş yaşandı. Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararı ile birlikte altın fiyatlarında düşüş yaşandı.

İSLAM MEMİŞ YATIRIMCILARA SESLENDİ

Altın ve Para Piyasa Uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamalar ile yine dikkatleri üzerine topladı. Tahminini paylaşan Ekonomist Memiş, faiz indirimi ile birlikte altın fiyatlarında yükseliş yaşanabilir. Ancak artışın uzun ömürlü olup olmayacağına dair net bir açıklama yapmadı.

Türkiye’de yer alan altın fiyatlarına yönelik gelişmelerin yanında küresel bağlamda yaşanacak olaylar da altın fiyatlarına etki edebilir. Dolarda meydana gelen hareketlilik ise bu olayların başında yer alıyor. Dolar fiyatları ile bağlantılı olan altın fiyatlarına ilişkin uzman isim Memiş'ten tahminler geldi.

Peki, İslam Memiş altın almak için hangi tarihi verdi? İşte merak edilen detaylar...

ALTIN ALMAK İÇİN EN UYGUN TARİH

Ekonomist Memiş, mayıs ayında meydana gelecek olan seçim vaktine kadar altın ve döviz kurlarında bir hareketlilik yaşanacağının düşünülmediğini belirtti. Ancak haziranla birlikte yükselişlerin başlayacağını, özellikle ise euro fiyatlarında yükselişlerin meydana geleceğini vurguladı. Altın almak için en doğru zamanın önümüzdeki birkaç ayın olduğunun da altını çizdi.

SERBEST PİYASA UÇUŞA GEÇTİ

Ekonomist Memiş'in köşe yazısında yer alan bilgilere göre Merkez Bankası tarafından kısa bir süre önce politika faiz kararı açıkladı. 50 baz puan düşüşe gitmesi üzerine faiz yüzde 9 oranından yüzde 8,50 oranına indirildi.

Beklentinin 100 baz puan olduğu yönünde olsa da beklenilen netice yaşanmadı. Serbest piyasaların ise kendi fiyatlandırması olduğunun altını çizen uzman isim serbest piyasa ile ekranlara yansıyan piyasanın arasında fiyat uçurumu olduğunu söyledi.

Aile Bakanlığından çocuklar için yeni destek ödemesi geliyor! Anne babalar dikkat! Bu para mart ayında hesaplara yatacak

Konteyner evlerde çok konuşulacak gelişme! Konteyner ev almak isteyenler neye uğradığını şaşırdı!

BİM’de borcam 109 TL’ye, saklama kabı 89 TL’ye, baharat takımı 109 TL’ye düştü! 3 Mart 2023 fiyat listesi