Kent Haberleri

Altının gözü Fed'e çevrildi! Altın fiyatları ne olacak?

Altın fiyatları Fed faiz toplantısı öncesi 2 bin doların altında işlem görüyor. Fedin bugünkü faşz kararı sonrasında altı fiyatları ne olacak? Altın fiyatlarında pazartesi günü zirve görülürken bugün, Fed’in faiz kararı öncesi son ayların zirvesinden geriledi

Altın fiyatları bugünkü ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı öncesinde 2 bin doların altında hareket ediyor. Altın fiyatlarında pazartesi günü zirve görülürken bugün, Fed’in faiz kararı öncesi son ayların zirvesinden geriledi. Bugün açıklanacak Fed para politikası kararları öncesinde artan belirsizlikler altında fiyatlamaları zorlaştırdı. ABD ve Avrupa’daki bankacılık sektörüne yönelik gelişmeler de yakından takip ediliyor. Peki altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

FED FAİZ KARARI SONRASI ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Piyasaların gözü bugün açıklanacak olan Amerika Merkez Bankası faiz kararı sonucunda. ING Emtia Stratejistleri Warren Patterson ve Ewa Manthey  Fed toplantısı öncesi hazırladıkları rapora göre; Fed’den gelecek bir yavaşlamanın altın fiyatlarına daha fazla destek sağlayacak.

ALTININ ONSUNDA ZİRVE GÖRÜLEBİLİR!

İngiltere merkezli online aracı şirket IG Bank ise piyasada belirsizliğin sürmesi halinde altında yukarı yönlü hareketi destekleyeceği belirtildi.

Konu ile ilgili, “Silikon Vadisi Bankası çöküşünden bu yana altın yükseldi, ABD doları ve reel getiriler düştü.

Mevcut koşulların öngörülemezliği nedeniyle hisse senetlerinde ve altında dalgalanmalar meydana geldi. 

Bu koşulların devam etmesi altını destekleyebilir ve ons başına tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2 bin 75 dolar tekrar görülebilir” denildi. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM!

Pazartesi günü Mart 2021 yılından bu yana ilk kez 2 bin doların üstüne çıkan ve 1979 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı yüzde 0,6 düşüşle 1967 dolardan işlem gördü.

Altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından 1.214 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1984 lira, Cumhuriyet altını da 7 bin 907 liradan, Ata altın 8 bin 110 liradan, Atabeşli altın 40 bin 21 liradan satılıyor.

Altın için 'bunlar rekor değil' diyen Altının Piri İslam Memiş asıl rekoru açıkladı!

Dolar 10 saat sonra böyle olacak! Yastık altında doları olanlar hemen gardınızı alın! Son dakika dolar gelişmesi

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Altın almak isteyenler hemen acele etsin! 22 Mart 2023 altın fiyatları