Kent Haberleri

Altının ons fiyatı 2 bin doların altında! Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Altının ons fiyatı 2 bin doların altında işlem görüyor. Piyasalar yakından takip edilmeye devam ediliyor. Peki altın fiyatları yükselecek mi? Altın geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kırarken, haftaya aşağı yönlü başladı

Piyasalardaki hareketlilik bugün de kaldığı yerden devam ediyor. Altın geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kırarken, haftaya aşağı yönlü başladı. Altın fiyatları, bugün de güne düşüşle başlarken, piyasaların gözü altına çevrildi. Altın yükselecek mi, düşecek mi?

PİYASALARDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ!

Küresel mali piyasalar dün satıcılı bir eğilim kaydetti. ABD'de tüketici güveninin 9 ayın en düşük düzeyinde gelmesi resesyon kaygılarını yeniden canlandırdı. Dün küresel borsalardaki düşüş BİST'e de sıçradı. Bilanço ve haber akışı nedeniyle hisse bazlı ayrışmalar olsa da BİST100 endeksi günü yüzde 2.6 oranında kayıpla tamamlayıp 5000 seviyesi altına indi.

TCMB'nin rezerv pozisyonu bozulmaya devam ediyor. Bilanço için net döviz pozisyonu 24 Nisan'da eksi 7.8 milyar USD ile yeni bir rekor daha kırdı. Banka dün vadeli piyasada 549 milyon dolar daha sattı.

Bugün ise veri akışı küresel bazda oldukça zayıf. ABD'de dayanıklı mal siparişleri dışında piyasaları etkileyebilecek önemde bir makro veri yok. 

Öte yandan Darphane'nin farklı ağırlık ve ölçülerdeki toplam altın üretimi de geçen yılın aynı dönemine göre üretime yüzde 408 artarak 9 milyon 888 bin 350 adede ulaştı.

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR OLDU?

Son dakika altın fiyatları ekonomi gündeminde yer almaya devam ediyor. Yatırımcılar tarafından altın fiyatları merak konusu. Altının ons fiyatı 1999 dolardan işlem görüyor. Gram altın, 1372 TL, çeyrek altın 2284 TL, yarım altın 4540 TL, yarım altın 4526 TL'den, tam altın 9010 TL'den Ata altın 93269 TL'den satılıyor. 

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Altın fiyatları ile ilgili uzmanlardan peş peşe yorumlar gelmeye devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama  yapan Mahfi Eğilmez altın fiyatlarındaki yükselişi değerlendirerek insanların belirsizliği sevmediğini, bu ortamın altın ve dolara olan eğilimi arttırdığını belirtti. 

Öte yandan Altın ve piyasa Uzmanı İslam Memiş ise altın fiyatlarının özellikle Haziran ayından sonra yükselmeye başlayacağını vurguladı. Hatta gram altındaki beklentisini 1,500 TL olarak açıkladı. Ons tarafında ise 2350 doların aşılacağını belirtti.

Altın mı alalım, gümüş mü? sorusuna net yanıt uzmanlardan geldi! En çok kazandıran yatırım aracı o olacak!

Doların haziranda geleceği rakam belli oldu! Yastık altında doları olanlar hazır olsun! Dolar bu kadar olacak!