Altının onsu neden düşüyor?
Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Altının onsu neden düşüyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 7 maddelik analizi...
Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den "Altının onsu neden düşüyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 7 maddelik analizi...
1) Son 1 haftada -haftalık zirvede- 1.911 doları gören altının onsu 1864 dolara kadar geriledi. An itibarıyla 1870 doların üzerinde işlem görüyor.
2) Altının ons bazlı fiyatında kısa vadede düşüşler olsa da orta ve uzun vadede fiyatın yönü yukarı. Kısa vadede düşüşlerin nedeni ne? Nisan ayında yaptığımız analizlerde merkez bankalarının altın rezervlerinde satışa geçebileceğini belirtmiştik.
3) Dünya Altın Konseyi'nin verilerine göre son 10 yıldır altının en büyük alıcısı konumundaki merkez bankaları ilk kez altın satmaya başladı. Yani en büyük alıcı grubu satıcıya dönüştü.
4) Salgın sürecinde merkez bankaları altın satmaya devam edecek. Ama bu satışları karşılamaya hazır alıcılar var. Kimler bunlar? Yatırım bankaları, fonlar ve bireysel yatırımcılar.
5) Dünyadaki altın rezervlerinin toplamının 190 bin ton ve piyasa değerinin 12 trilyon dolar olduğunu varsayarsak, dünyadaki kaydi paranın yanında bu rakamlar bir şey değil.
6) Aynı süreç 1929-1933 sürecinde ABD'de yaşandı. Büyük buhran yıllarının sonunda ABD'deki 10 binin üzerindeki bankanın yarısından fazlası batmıştı. Ayakta kalanlar rezervlerinde gümüş ve altın olan bankalardı.
7) 2017 yılı kasım ayından beri döviz/dolar alacaklara altın almanın daha mantıklı olduğunu söyledim. Şimdi aynı şeyi yine tekrar ediyorum. Salgın süreci devam ettiği sürece altının ons bazlı yükselişi sürecek. Gümüşün de yükseliş eğilimi devam ediyor.
Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!
Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız
Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın