Altın & Dolar

Altının yol haritası belli oldu! Analistler tarih verdi! Altın o tarihten sonra şaha kalkacak!

Analistler altında haftalarca süren tarafsız duruşun ardından ons altın tarafında  artık yükselişlerin olacağını açıkladı. Altının yol haritası belli oldu.  Altın o tarihten sonra şaha kalkacak! 

Analistler, altın fiyatlarının artık yükseliş için hazır olduğunu belirterek peş peşe açıklamalarda bulunarak tarih verdi. Altın o tarihten sonra şaha kalkacak! 

ANALİSTLER TARİH VERDİ!

Mayıs başında son yılların zirvesini gören ons altının Temmuz'a doğru yeniden şahlanacağını açıkladı. Son zamanlarda dolar kurundaki hareketlilikle yükselişe altın fiyatlarında bundan sonraki günler için daha iyi haberler geleceğinin vurgusu yapıldı.

ALTININ YOL HARİTASI BELLİ OLDU!

Ons altın piyasası, Haziran ayından bugüne kadar sabit kaldı ve 1.940-1.960 dolar çevresinde işlem gördü. Ancak analistler, haftalarca süren yatay fiyat hareketliliğinden sonra altının daha önemli bir hareket için hazır olduğu konusunda uyardı.

Gainesville Coins değerli metaller uzmanı Everett Millman, "Altın, şu ya da bu yönde daha büyük bir hareket için 1.880 dolar seviyesini yeniden test etmek ya da yaklaşık 2.000 dolara çıkmak için yeterince uzun süre yatay işlem gördü" dedi.

Millman, "Fed'in yaptığı şey altın için tarafsızdı. Bir duraklama altın için iyidir. Ancak bu, sahip olabileceğimiz en şahin duraksamaydı. Altının yatay hareket etmesinin nedeni de bu"  dedi.

OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, altının Fed'in iki faiz artırımı daha yapacağı uyarısı karşısında iyi durumda olduğunu söyledi.

Moya, "Fed, bunu toplantıdan önce yapacaklarının sinyalini verdiği için kendisini bir beklemeye aldı. Fed Başkanı Jerome Powell, bu karara giden haftalarda bir iletişim hatası yaptı. Aksi takdirde, veriler artışı destekledi." dedi.

 

ALTINDA SON DURUM NE?

Son dakika altın fiyatları merak konusu olmaya devam ediyor. Hafta sonunun ilk gününde yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Altın fiyatları bugün güne yukarı yönlü başladı. Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın Fed faiz kararından sonra düşüşe geçmişti. Bugün tekrar yukarı yönlü hareket eden altının ons fiyatı 1958 dolar oldu. Gram altın 1490 lira, çeyrek altın 2435 lira, yarım altın 4870 lira, tam altın 9695 liradan işlem görüyor.

Altın fiyatlarında ibreler yeşile döndü! Yatırımcılara müjdeli haber geldi! 17 Haziran 2023 altın fiyatları

İslam Memiş'ten gümüş yatırımcılarına ''panik yok'' uyarısı! Gümüş gerileyecek sonra bu rakamı görecek!

Altında tehlike çanları çalıyor! Dünyaca ünlü analist açıkladı! Altın fiyatları gelecek 14 gün içinde böyle olacak