Sektörel

Altyapı bitmeden üstyapıya izin verilmemeli!

ATSO Başkanı Budak, meclis toplantısı sonrasında yapılan konuşmaları değerlendirdi. Bir meclis üyesinin, yeni imara açılacak olan yerlerde alt yapı hazırlanmadan üst yapının da başlayacağını belirtti.

ATSO Başkanı Budak, meclis toplantısı sonrasında yapılan konuşmaları değerlendirdi. Bir meclis üyesinin, yeni imara açılacak olan yerlerde altyapı hazırlanmadan üst yapının başlayacağını, Antalya'da bu yanlışın hep yapıldığını, yine yakında tapuların verilmeye başlayacağını ve altyapı ile ilgili hiç bir çalışma olmadan binaların yapılacağını eleştirisini yanıtladı. 


Yine meclis üyesi Nafiz Tanır; çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev yaptığını, ancak Başkanın konuşmasında yeni alanların imara açılması konusunda söylemlerini netleştirmesini bunun Kırcamiyi kapsayıp kapsamadığını sordu. 

Budak, meclis üyelerinin sorularını yanıtlarken, imara açılacak olan alanlar konusunda açıklamasının net olduğunu vurguladı. 


Budak, şunları söyledi : "Antalya'da sadece Korkuteli'de arazi toplulaştırma çalışması var. 

Başka şehirlerde bu daha kolay olabilir. Ama toplulaştırma girişimleri başarılı olmadı. 

Antalya'da 2010'dan beri bir köyde arazi toplulaştırılmaya çalışılıyor. 

2'şer dönümlük tarım alanları var. 

Vatandaş bir yere bir ürün dikiyor, gidiyor bir başka arazisine bir başka ürün ekiyor. Serik'te arazi birleştirilmesi büyük arazilerin ortaya çıkacağını göstermez. 

Avrupa'da araziler parçalanmıyor. Araziyi ailedeki en büyük kişi yönetiyor. Birisi satacak olsa bile aile içinde kalıyor. Bizde böyle olsa büyük kıyametler kopar. 

Bizde şu anda 20 dönümün altına satış yapılmıyor. Zor bir iş. Aciliyeti olan bir iş. 

Yeni açılacak imar alanları konusunda net konuştum. 

Örnekler verdim. Değerli yapılar oluşturulabilir. Bu kentin imar planları olmuştur. Ama tadilatlarla hep bozulmuştur. Bu kent kültürü meselesi. Yeni imar alanları açılırken kentin planı olmalı. 

Örneğin Dubai önceden planlanmış. Bir kent planı var ve taviz vermeden ihtiyaca göre açılıyor. 

Batı Çevre yolu 20-25 yıl önce planlanmış. Bu kente plan yapın ve planları da bozmayın. Tek çare planların bozulmaması. 

Büyükşehir Meclisinde çok iyi bir karar alınmış. Master Plan yapılacakmış. Büyükşehir Antepe ile protokol imzalamış. Çok çok iyi niyetli bir plan. 

Bu kentte ulaşım master planı geyik muhabbeti haline geldi. 

Geçtiğimiz dönem yapıldı. Dikkat edin bu dönemde yine yapılacak. 

Türkiye'nin hastalığı imara açılan alanlarda önce üst yapının yapılması ardından da altyapının tamamlanmasıdır. Mevcut Türkiye bu. Altyapı bitmeden üst yapıya izin verilmemeli."


Antalya Akdeniz Güncel