19 / 05 / 2024

Alüminyum sektörü 3-6 Ekim arasında fuarda buluşuyor!

Alüminyum sektörü 3-6 Ekim arasında fuarda buluşuyor!

Alüminyum sektörü fuarda buluşuyor. TALSAD Başkanı Ali Kibar, "Türkiye, alüminyum sektörü için önemli bir üretim merkezi oldu. Bunda Aluexpo fuarlarının rolü çok büyük" dedi...



ALUEXP02013 "3.Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı", 03-06 Ekim 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi'nin 9-1011 no'lu hollerinde gerçekleştiriliyor .Alüminyum sektörünün en önde gelen derneği TALSAD-Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği tarafından da desteklenen Aluexpo 2013 İhtisas Fuarı, sektörün önde gelen uzmanlarıyla, yeni yatırımlar için Türkiye'nin potansiyel fırsatlarını değerlendirmek isteyen 31 ülkeden 150 yabancı firma ve farklı ülkeler ile işbirliği yapmak isteyen 159 yerli firmayı bir araya getiriyor.

20.000 metrekarelik fuar alanında yaklaşık 8700 metrekare net stand alanında sergileme yapılacak olan Aluexpo 2013 fuarına yerli ve yabancı 10.000 in üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Fuar; dernekler, üniversiteler ve sektörel yayınların da aralarında yer aldığı 48 kuruluş tarafından destekleniyor. Alüminyum sektörünün Türkiye'deki tek, Avrasya Bölgesi'nin de en önemli fuarı olan "ALUEXPO", ülkemizin önde gelen üreticilerine, alüminyum ürünlerinin kullanıldığı inşaat, otomotiv, ambalaj, gıda ve içecek, havacılık ve savunma, ulaştırma, denizcilik, kimya vb alanlarda faaliyet gösteren tüm firmalara, tasarımcı, mimar ve mühendislere; birincil alüminyumdan, yarı bitmiş ve bitmiş her türlü alüminyum ürüne kadar tüm ihtiyaçları, alüminyum yapı sistemleri ile cephe ve çatı kaplama malzemelerini ve her türlü mühendislik uygulamalarına alüminyum çözümleri tanıtma fırsatı sunacak.
Alüminyum ürünlerin yanı sıra ülkemizin ve dünyanın önde gelen tedarikçi firmalarının sergilediği alüminyum üretiminde kullanılan en yeni teknolojilerle üretilmiş makina, ekipman, hammadde ve sarf malzemeleri ALUEXPO' da alıcılarıyla buluşacak.

Fuar öncesi sektördeki gelişmelere ilişkin görüşlerini aktaran TALSAD-Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar; " Sektörümüz geçmiş yıllarda ortalama yüzde 10-15 civarında istikrarlı bir büyüme gösterdi. Alüminyumun en fazla kullanıldığı sektörler olan otomotiv, beyaz ve kahverengi eşya üretimindeki artış, büyümedeki temel etkenlerden olmakla beraber, sektörümüz yükselen bir trendle alüminyum yarı ürünlerini (ara malı) ve çeşitli diğer ürünleri başta Avrupa olmak üzere dış pazarlara da artan bir oranda ihraç ederek önemini ve gelişmesini gün geçtikçe arttırıyor" dedi.

ALUEXPO Fuarı'nın, Türk alüminyum sektörünü aynı çatı altında toplayan ve Avrasya Bölgesi'nin en önemli fuarı olduğunu belirten Kibar; ALUEXPO' nun, dünyada profil ihracatında 7. sıraya, yassı ürün ihracatında ise 12. sıraya yükselerek çok önemli bir üretim merkezi konumuna ulaşan Türk alüminyum sektörünün Avrasya Bölgesi'ndeki en büyük ve ülkemizdeki tek tanıtım platformu olduğunu belirtti. Açıklamasında TALSAD'ın faaliyetlerine de değinen Kibar, "TALSAD olarak, ülkemizin hemen her bölgesinden 90 üyemizle Türk alüminyum sektörünü yurtiçinde ve yurtdışında fuarlar, bilimsel toplantılar başta olmak üzere çeşitli etkinliklerle temsil ediyor, yurtiçi ve yurtdışında Avrupa Alüminyum Birliği'nin katkıları ile inceleme gezileri organize ediyor, konferans ve seminerler düzenliyor ve sektörümüzdeki gelişmeleri üyelerimizle vealüminyum sektörüyle bire bir ilişkisi olan taraflarla paylaşıyoruz" diyerek, ALUEXPO ve Alüminyum Sempozyumunu da bu gayelerle desteklediklerini ifade etti.

Alüminyum sektörünün uzmanları "6. Alüminyum Sempozyumu" nda buluşuyor


Aluexpo 2013 fuarı ile eş zaman ve mekânda, TALSAD, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TMMOB Metalürji Mühendisleri Odası işbirliği ile düzenlenecek, endüstri, akademik dünya ve STK temsilcilerini bir araya getirecek 6.
Alüminyum Sempozyumu'nda sektörün önde gelen isimleri, uzmanlar ve akademisyenler, masaya yatırılan alüminyum sektörüyle ilgili teknolojik gelişmeleri tanıtacak ve sektörde karşılaşılan problemlerin çözümü konusunda dinleyicilerle bilgi ve görüş paylaşımında bulunacak. Alüminyum sektörü ve alüminyum ürünleri ile ilgili bilimsel, teknolojik ve ticari görüşlerin birinci ağızdan paylaşılacağı sempozyumun fuar ile eşzamanlı ve aynı mekânda yapılması da ziyaretçilerin bu eşsiz öğrenim fırsatından yararlanmasına olanak sağlayacak.

Sempozyum, alüminyum sanayi sektörünü akademik dünya ile aynı platformda buluşturarak, alüminyum sektörünü ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlarda irdelemeyi, yeni gelişmeler hakkında bilgilendirmeyi, Türkiye'nin alüminyum dünyasındaki yeri ve geleceği için bir vizyon oluşturmayı amaçlamaktadır. Yurtdışı tanıtım faaliyetleri ve uluslararası ziyaretçi profilinin arttırılması amacıyla, Ekonomi Bakanlığı'nm yurt dışı Alım Heyetleri programı kapsamında verdiği destek ile alüminyum sektörünün hedeflediği Avusturya, Almanya, Bosna Hersek, BAE, Cezayir, Fas, Hollanda, Irak, İran, İsrail, Karadağ, Lübnan, Libya, Makedonya, Mısır, Umman, Ukrayna, Ürdün, Rusya ve Sırbistan'ı içeren 20 ülkeden sektörel ziyaretçileri içeren alım heyetleri oluşturuldu. Programa dahil olan delegelerin talepleri doğrultusunda fuar süresince, katılımcı firmalar ve ziyaretçiler arasında İMMİB'in koordinatörlüğü altında ikili görüşmeler de düzenlenecek.


Hürses

Geri Dön