10 / 09 / 2024

Aman dikkat! Binlerce kişi tapusuz kalabilir!

Aman dikkat! Binlerce kişi tapusuz kalabilir!

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul sektörü, İsrailli işadamı Simon Aykut'un Rum topraklarını gasp ettiği iddiasıyla tutuklanmasından sonra resmen  felç oldu. Yaşanan durum sonrasında pek çok kişi de de tapu telaşı başladı.



Kuzey Kıbrıs'ta emlak sektörü, İsrailli işadamı Simon Aykut'un Rum topraklarını gasp ettiği iddialarıyla tutuklanmasının ardından adeta felç oldu. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Afik Group'un 10 bin konutluk projesi, tapusuz kalan binlerce kişiyi de endişelendiriyor. Kuzeydeki inşaat patronları tutuklanma korkusuyla dışarı çıkamazken, Kıbrıs’ta projelerin durduğu ve fiyatların çakıldığı belirtiliyor. 


43 MİLYON EURO, 124 SUÇLAMA



Bugün Kıbrıs’ta yer alan habere göre 3 aydır tutuklu yargılanan İsrailli işadamı Simon Aykut, toplamda 124 suçlamayla dün mahkemeye çıkarıldı. Kıbrıslı Rumlara ait topraklar üzerinde 43 milyon Euro değerinde inşaat yapıp satmakla suçlanan Aykut, tutuksuz yargılama istedi. Larnaka’daki evinde kalmayı, 1 milyon Euro teminat ve her gün polise imza atmayı teklif etti fakat mahkeme reddetti. Söz konusu dava 27 Eylül tarihine ertelendi.

Aman dikkat! Binlerce kişi tapusuz kalabilir!


KONUT ALANLAR ENDİŞELİ



Afik Group projelerinde binlerce ev satışı gerçekleştirdi fakat tapular hala teslim edilmedi. Türkiye’den Bugün Kıbrıs’a ulaşan bazı alıcılar endişe içinde olduklarını, paralarını ödedikleri konutların tapusunu ne zaman alacakları konusunda kuzeydeki yetkililerden tatmin edici açıklama beklediklerini söyledi.

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ DURDU


Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre inşaat ve mülk satışları durma noktasına geldi. Proje aşamasındaki büyük yatırımlar durdurulduğu belirtilirken, fiyatların düşüyor, işçilerin ülkelerine geri döndüğü kaydedildi.  Kıbrıslı Türk inşaat patronları, tutuklanma korkusuyla AB etkinliklerine katılamıyor, yalnızca Türkiye’ye seyahat edebiliyorlar. Gayrimenkul  piyasasında belirsizlik ve riskler artış gösterdiği belirtilirken hükümetin eli kolu bağlı olduğu kaydediliyor. 

YATIRIMCILARIN GÖZDESİ OLMUŞTU

Forbes dergisinin yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke olarak KKTC'yi göstermesi yeni bir konut sahibi olmak isteyen pek çok kişiyi de  ‘Yavru Vatan'a yöneltti. Türkiye'de sürekli olarak artış gösteren konut fiyatları sebebiyle, son bir senede gözde yatırım yerlerinin başında gelen KKTC de konut sahibi olan Türkler'in sayısı da her geçen gün artıyor.

 

Belediye Başkent’te 103 bin TL’den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satıyor!

1935 yılında emlak vergisi iki taksitle alınmış!

Emlakçılar konut piyasasında fiyatların yükselmesine neden oluyor iddiası!


Geri Dön