Ekonomi

Aman dikkat! Bunun fiyatı 75 bin TL’den 100 bin TL’ye fırladı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kayıt Kuruluşu (KK) olarak faaliyet göstermek isteyen kişiler için teminat ücreti 100 bin lira olarak belirlendi. Konuya yönelik karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, KK olarak faaliyet göstermek isteyen ve ön yeterlilik koşullarını yerine getiren taraflardan müracaat ederken istenen teminat ücreti 75 bin liradan 100 bin liraya çıkartıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) "İnternet Alan Adları Tebliğinde Değişiklik Gerçekleştirilmesine Yönelik Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda, KK olarak faaliyet göstermek isteyen ve ön yeterlilik koşullarını yerine getiren taraflardan müracaat ederken istenen teminat ücreti 75 bin liradan 100 bin liraya çıkartıldı. Bu teminat ücreti her sene bir önceki seneye yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek yeniden değerleme oranına göre yükseltilecek.

Teknik alt yapıya yönelik kanunlar çerçevesinde KK gerçek sisteme bağlanırken test sistemine bağlantı gerçekleştirdiği IP adresinden/adreslerinden farklı IP adresi/adresleri kullanılacak. Bir bayiyle çalışılması halinde KK tarafından ilgili bayinin faaliyete başlama tarihi, faaliyetin bitme tarihi, iletişim verileriyle bu verilrde herhangi bir değişiklik olması durumunda söz konusu değişiklikler 10 iş günü içerisinde söz konusu kuruma bildirilecek. Bayi tarafından mevzuat hükümlerinin ihlal edilmesi halinde bu ihlalin KK tarafından gerçekleştirildiği kabul edilecek.

İşte detaylar...

İNTERNET ALAN ADI BAŞVURUSU

İnternet Alan Adı (İAA) müracaatında KK, elektronik başvuru formunun başvuru sahibinden alınması esnasınsa başvuru sahibinin İAA'ya yönelik bir alternatif uyuşmazlık çözüm sürecinin başlaması halinde buna katılacağını, KK'ya bildirmiş olduğu ad, soyad ve elektronik posta verilerinin uyuşmazlık çözüm süreci çerçevesinde söz konusu Uyuşmazlık Çözüm Hizmet Sağlayıcı (UÇHS) veya şikayetçi ile paylaşılacağını taahhüt etmiş olacak. Fakat Kurum uygun görmesi durumunda gerekli düzeltmeleri gerçekleştirebilecek.

KK tarafından İAA tahsis işlemleri esnasında sistemsel hatadan meydana gelen kayıtların bildirilmesi veya Kurum tarafından resen belirlenmesi halinde, Kurum bu kayıtların düzeltilmesine karar verebilecek.

YENİ SEVİYE İAA AÇILMASI

Uzantı bazlı alan adı sahipliği önceliği hükmüne göre gerçekleştirilen tahsislerin ardından uygun olan İAA'lar için "ilk gelen ilk alır" kuralı uygulanacak. Bu alan adlarına yönelik  işlemlerin bedelleri Kurul tarafından kararlaştırılacak.

İAA depolandığı belirlenen hallerde depolanan tüm İAA'lar iptal edilecek, KK hakkında faaliyetini sonlandırmak da dahil idari yaptırım uygulanabilecek.

Milyonlarca emekliye müjde geldi! Emekli maaşında yeni oran belli oldu! Tüm maaşlar sil baştan yenilendi!

Engelli aracında rüşvet skandalı! 200 bin TL vermeye araba yok!

Aile Bakanlığı farklı şehirlerdeki Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na KPSS’li ve KPSS’siz personel alacak!