Kent Haberleri

Aman dikkat! Dolandırıcılıkta yeni trend “istihdam dolandırıcılığı!"

Sürekli yeni yöntemler geliştiren dolandırıcıların yeni numarası “pes!” dedirtti. Farklı sektörlerden istihdam  dolandırıcılığı adlı yeni bir dolandırıcılık türüyle ilgili haberler gelirken, bu kez insanların iş umudunu kullanıyorlar. İşlerini pervasızca yapan dolandırıcılar, olmayan işler için otelSürekli yeni yöntemler geliştiren dolandırıcıların bu kez de işsizliğin çığ gibi tırmandığı bu dönemde insanların iş umudunu kullandığı ortaya çıktı


 

Dolandırıcılar, ne tek tek vatandaşları ne de kurumsal şirketleri ayırt etmeden dolandırıyor. Sürekli yeni yöntemler geliştiren dolandırıcıların bu kez de işsizliğin çığ gibi tırmandığı bu dönemde insanların iş umudunu kullandığı ortaya çıktı.

İKİ ŞİRKETTEN BİRİ DOLANDIRILDI

 PwC’nin Küresel Ekonomik Suç ve Dolandırıcılık Araştırması, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre, iş dünyasındaki dolandırıcılık vakaları 20 yılın en yüksek düzeyine gelirken, geçen  iki yıl boyunca dolandırılan şirketlerin oranı  yüzde 51’e kadar çıktı.

Öte yandan, yakın zamanlarda haberleri gelmeye başlayan yeni dolandırıcılık yöntemleri ise hayrete düşürdü. PwC’nin hayata geçirdiği araştırmaya göre, iş dünyasında dolandırıcılık vakaları 20 yılın en yüksek düzeyine geldi

Şirketlerin yüzde 51’i son iki yılda dolandırıcılığa uğrarken, son yıllarda duyulmaya başlayan “istihdam dolandırıcılığı”,  iş bulma umudu taşıyan vatandaşların bu tür dolandırıcılık yöntemlerinin içine çekildiğini ortaya koyuyor.

HER SEKTÖRDEN İSTİHDAM DOLANDIRICILIĞI HABERLERİ GELİYOR

İstihdam dolandırıcılığına yönelik haberler belli sektörlerle sınırlı kalmayıp, pek çok sektörden bu tür haberler gelirken, dolandırıcı oyunculuk ajansları listede en üst sıralarda yer aldı.

Dolandırıcılık vakaları gittikçe yaygınlaşırken,  son dönemde çok sık rastlanan yöntemlerden istihdam dolandırıcılığı,  iş başvurusu yapmak isteyen eleman adaylarının da hedeflendiğini gösteriyor.

UYDURMA İŞ İLANI VERİYORLAR, OTELLERDE SEÇMELER DÜZENLİYORLAR

İstihdam dolandırıcılığı pek çok sektörde görülüyor ve  uydurma iş ilanları veriliyor Bu tür iş ilanlarında listenin başında ise oyuncu alımına yönelik faaliyet gösteren ‘cast’ ajansları bulunuyor.

Karar Gazetesi’nin haberine göre, konuyla ilgili değerlendirme yapan  Maydonoz Ajans ve Yetenek Evi Sanat Akademisi kurucusu Yağmur Gökkaya, oyunculuğun pek çok gencin hayali olduğunu belirterek,  dolandırıcı ajanslara karşı uyardı. Gökkaya, "Dizi, tiyatro, film gibi projelere oyuncu seçimi ve alma işi, genellikle ‘cast’ ajansları tarafından yapılıyor. Ancak dijitaldeki platformların günlük hayatımızda yaygın hale gelmesiyle birlikte sahte ajansların artış göstermesi ve bunların insanlara kolayca ulaşabilmesi kaçınılmaz bir duruma dönüştü. Dolandırıcı ajanslar, seçmeler düzenliyor, insanlardan üst seviyeye yükselmeleri gibi gerekçelerle belli miktarlarda ücret  istiyorlar. Hatta bu görüşmeleri otel, restoran gibi halka açık alanlarda gerçekleştiriyorlar ki güven duygusu yaratabilsinler. Fakat onca görüşme ve  paralar ödendikten sonra elde var sıfır.   Aslında o seçmeler herhangi bir gerçek proje için düzenlenmiyor” diye konuştu.

SENET İMZALATIYORLAR

Bu tür dolandırıcılık yöntemini kullanan sözde cast ajanslarının hem adayların parasını aldığını, hem de senet imzalatıp ödemezlerse mahkemeye vererek ikinci kez zarar verdiğini belirten Gökkaya, bu tür dolandırıcılık yapan ajansların  insanları mesleğinden uzaklaştırdığını, ayrıca Türk dizi ve film sektörünün gelişimine büyük engel teşkil ettiğini kaydetti.

Kur Korumalı’da faiz yüzde 17’ye mi çıkıyor?

Aman kanmayın! Bunları yapan dolandırıcıların tuzağına düşmüyor!

Kimler çocuk desteği alabilir? Kaç TL ödeniyor?

Bu haberi okuyan Bağ-Kur’lu deli gibi seviniyor! 40 bin TL’lik borç bir kalemde silinecek!