06 / 09 / 2024

Aman dikkat! Fırsatçılardan kentsel dönüşüm vurgunu, gözünüz açık olsun...

Aman dikkat! Fırsatçılardan kentsel dönüşüm vurgunu, gözünüz açık olsun...

Kentsel dönüşümde yenilenen yeni yasa ardından fırsatçılar şimdi de gözünü vatandaşın canına ve cebine dikmiş durumda. Vatandaşları kandırıp paralarını alan şahıslar, daha sonra müteahhitte gidip elinde kentsel dönüşüm projesi olduğunu söylüyorlar.



Kentsel dönüşüm doğrultusunda, yüzde 51 oy çokluğuyla karar verilen ve “riskli yapı” olduğu ilgili kamu tarafın­dan onaylanan binalarda tüm hak sahipleri için toplantıyla bilgilendirme şartı kaldırıldı. Buna göre, bir diğer yeniliğe göre, apartman sakinleri tek tek aranmayacak ve yıkım kararı binaya asılacak. Bunun yanında 6 ila 9 ay arasında değişen aşınma süreci 3 aya indirildi. Bu neden ile birçok vatandaş, evini kentsel dönüşüme dahil etmek için elini hızlı tutarken bazı kişiler de bu durumu fırsata çevirme yarışına girdiği belirtildi. 

Deprem endişesi ile konut­larını dönüştürmek isteyenleri hedef alan fırsatçılar, daha önce yap­tığını iddia ettiği başkaları­na ait projelerle site sakinlerinin kapısını çalıyor. odatv.com'da yer alan habere göre; Her bir malik için 500 bin ila 1 milyon TL toplayan şahıslar, daha sonra müteahhitlere gi­dip, elinde kentsel dönüşüm projesi olduğunu, yıkım için oy çokluğuna ulaştığını belirterek, binanın yapımını başka bir müteahhide pazarlayarak para almaya çalışıyor.

Aman dikkat! Fırsatçılardan kentsel dönüşüm vurgunu, gözünüz açık olsun...

Öte yandan, konu ile ilgili konuşan Anadolu Yakası İnşaat Mü­teahhitle­ri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, kentsel dönüşümde fırsatçı sorunu yaşanma­ya başladığını belirterek şunları söyledi: “Pi­yasada çantacılar dediğimiz, art niyetli fırsatçıların ge­lip, projeleri yüzde 50 artı 1’le alıp, müteahhitlere bir ücret alarak bunu devretmenin yol­larını aradığını 1-2 aydır du­yuyoruz. Bu alanda bizler de vatandaşlarımızı, müteahhit­lerimizi bilgilendirdik. Böy­le firmalardan iş alınmasına müsaade etmeyin diye telkin­lerde bulunuyoruz”

İMO Başkanı Ali Akgün: Kentsel dönüşüm, tercih değil mecburiyettir!

Kentsel dönüşüm fırsatçıları iş başında: Hem vatandaşlardan para alıyor hem de müteahhitten!

KİPTAŞ’tan İstanbul’a 1.224 konutluk 2 yeni proje geliyor!

Konak'ta 1 yılda 600 hektarlık alanda kentsel dönüşüm hedefi!


Geri Dön