05 / 05 / 2024

Aman dikkat! İkinci tur sonrası konut fiyatları resmen tavan yapacak!

Aman dikkat! İkinci tur sonrası konut fiyatları resmen tavan yapacak!

28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerinin ardından konut fiyatlarının yükseleceği kaydedildi. Gayrimenkul sektöründe 2023’ün ilk dört ayında birçok sebep yüzünden düşen satışların, seçim sonrası dönemde yükselebileceğini ifade eden uzmanlar, fiyatların yüzde 40’a kadar yükselebileceğini belirtti



Yabancıya konut satışında ise muhalefet veya mevcut hükümete göre bir tablo ortaya çıkacağını aktaran Maya, “Zira muhalefetin vatandaşlık amaçlı satışların durdurulması söylemleri yabancıya satışın azalmasında etkili olurken, mevcut hükümetin yeniden gelmesi durumunda özellikle Ortadoğu, Rusya gibi pazarlarda tekrar bir ilgi olabilir. Bunun yanı sıra, deprem bir etken oldu” dedi.

Aman dikkat! İkinci tur sonrası konut fiyatları resmen tavan yapacak!

“ENFLASYON TEMEL ALINDIĞINDA FİYATLARIN GERİ GELECEĞİNİ ÖNGÖRÜMÜYORUM”

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan ise, “Türkiye gayrimenkul sektörü çok hareketli. Günün sonunda kim seçilirse seçilsin sektöre bir hareketlilik gelecek. Depremin etkisi, Ramazan, bayram, kredi faizlerinin yüksekliği derken piyasa ciddi bir biçimde duraksadı. Seçim süreci biter bitmez satışların artacağını öngörüyorum. Fakat ciddi bir ivmelenme beklemiyorum. Son dönemlerde ortalama 100 bin dolaylarında konut satışları oluyor. Yine bu rakamları yakalarız. Son iki senede meydana gelen coşkulu bir piyasa olmayacak” şeklinde konuştu.

Akdoğan, “TL bazında gerileme öngörmüyorum. Arz ve talep dengesi daha kurulmadı. Enflasyon temel alındığı zaman fiyatların geri geleceğini düşünmüyorum. Fakat eskisi gibi hızlı ilerlemeyecek. Şu anki ortam sürerse, maksimum yüzde 30-40 oranında bir artış öngörüyorum” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

2023 kurbanlık fiyatları herkesi şaşkına çevirdi! Bu bayramda kimse et yiyemeyecek!

EYT’de yeni detay ortaya çıktı! Bu kişiler çok şanslı!

Emekli maaş tablosu sil baştan değişti! Emekli maaşlarına ilişkin en yeni bilgiler burada!


Geri Dön