Kent Haberleri

Aman dikkat! Su fiyatlarına yeni zam geliyor!

Su fiyatlarına zam geleceği öğrenildi. Artan döviz kuru, lojistik gider ve artan maliyetler yüzünden damacana su fiyatına yeni zam gündeme geldi. Önceki ay da bazı markalar suya 7

2022 yılında su fiyatları ikiye katlanırken 2023 yılının başında da damacanaya markaya göre 5-8 TL arası zam yapılmıştı. Önceki ay da bazı markalar suya 7.5 TL zam yaptı. Türkiye’de toplam 300 markanın faaliyet gösterdiği paketli su pazarında ortalama damacana su fiyatı 50 TL’yi geçti.

GetirSu Başkan Yardımcısı Hakan Kal, konuya ilişkin açıklama yaparak, “Haziran ve temmuz aylarında suya yeni zam gelirse sürpriz olmaz. Su fiyatları yükseldikçe tüketici de yüksek fiyatlı markalardan düşük fiyatlı su satışı yapan markalara yöneldi” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de kişi başı yıllık ambalajlı su tüketiminin 125 litre olduğunun altını çizen Hakan Kal, 2022 yılında ambalajlı su pazarının yüksek fiyat artışları yüzünden yüzde 4 küçüldüğüne vurgu yaptı.

İşte diğer detaylar...

ŞEFTALİ HALDE 7 TL, MARKETTE 27 TL

Öte yandan, Adana Çukurova’da mevsimine göre meyve ve sebze hasatları sürerken, elde edilen ürünler de tezgahlardaki yerini alıyor. Son zamanlarda Adana ve Mersin illerindeki bahçelerden toplanan şeftali, ilk durağı olan meyve ve sebze halinden sonra market raflarına gidiyor.

Şeftalinin kilosu Adana’daki meyve ve sebze halinde kalitesine göre 3-7 lira arasında değişiyor. Ancak bu fiyat market raflarında 27 TL’ye kadar çıkıyor. Dikkat çeken bu fiyat farkının engellenmesi gerektiğini ifade eden Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, üreticinin ve vatandaşın mağdur olduğunu söyledi.

"NEDEN BUNUN DENETİMİ YAPILMIYOR?"

Halde düşük fiyata karşın şeftali satmakta zorluk yaşadıklarını vurgulayan Başkan Doğan, "Biz 7 liraya satamazken marketler 27 liraya kadar satışını yapıyor. Bunun denetimi neden yapılmıyor? Adana’nın pek çok yerinde korsan şekilde ürün satışı yapılıyor. Israrla söylememize karşın bunun denetimi yapılmıyor. Üretici olarak mağdur oluyoruz. Hasat edilen ürünün yüzde 35-40 kadarı meyve ve sebze haline gelirken yüzde 6 seviyesine yakını korsan şekilde satılıyor. Neden hale ürün gelmiyor da dışarıda korsan olarak satılıyor? Biz vergiye tabiyiz fakat dışarısı değil” şeklinde konuştu.

Ziraat Bankası’ndan tüm müşterilere ödeme müjdesi! Müşterilere tam bu kadar para ödenecek!

TEB müşterilerinin başına talih kuşu kondu! TEB hesaplara para yatıracak!

A101’den son çağrı! Piknik sandalyesi 170 TL’ye, cam kahve karafı 130 TL’ye, düzenleyici raf 50 TL’ye düştü!