Genel

Amanda Burrell, Beyoğlu'nu üç kelimeyle özetledi!

BUNDAN 15 yıl önce tatil için geldiği Türkiye'de, Türk kültürüne ve Türk insanına hayran kalan İngiliz yönetmen ve yapımcı Amanda Burrell, ülkemizle ilgili belgeseller çekiyor...  

BUNDAN 15 yıl önce tatil için geldiği Türkiye'de, Türk kültürüne ve Türk insanına hayran kalan İngiliz yönetmen ve yapımcı Amanda Burrell, ülkemizle ilgili belgeseller çekiyor. Burrell son olarak 2010 AKB Ajansı'nın desteğiyle 'Beyoğlu Hikayeleri' adıyla bir belgesel çekti. Geçen yıl aralık ayında İstanbul'daki Pera Müzesi'nde galası yapılan Burrell'in Beyoğlu belgeselinde, İngiliz yönetmenin gözünden Beyoğlu'nda yaşayan ve burada para kazanan bazı insanlar anlatılıyor.

'HAREM'DEKİ KADINLARIN ETKİLERİ
Belgeselinde Beyoğlu'nu 'İslam dünyasındaki en yaratıcı, liberal ve şaşırtıcı yer' olarak tanımlayan Burrell, gelecek ay 'Beyoğlu Hikayelerini' İngiltere'nin başkenti Londra'da da göstermeye hazırlanıyor.

Burrell'in Türkiye ile ilgili imza attığı tek belgesel 'Beyoğlu Hikayeleri' değil. İngiliz yönetmen 2002 yılında da İngiliz Channel 4 kanalında yayınlanmak üzere, Osmanlı haremiyle ilgili 'Harem' belgeselini çekti. 'Harem' belgeseli için araştırma yaptıkça, aslında Osmanlı haremindeki kadınların ne kadar güçlü olduklarının ve siyasi hayattaki etkilerinin ortaya çıktığını ifade eden Burrell, Türkiye ile ilgili çekmek istediği daha çok belgesel olduğunu kaydetti.

Habertürk