28 / 04 / 2024

Amasra'da temel kazısı çalışmaları sırasında 5 bin yıllık kent ortaya çıktı!

Amasra'da temel kazısı çalışmaları sırasında 5 bin yıllık kent ortaya çıktı!

Milattan Önce 3 binli yıllarda kurulan Helenistik, Roma, Bizans ve Ceneviz döneminde de önemli yerleşim yerlerinden olan Amasra'da modern yapıların altında kalmayan antik kentin ortaya çıkartılması için bilimsel çalışmalar yürütülüyor...



Milattan Önce 3 binli yıllarda kurulan Helenistik, Roma, Bizans ve Ceneviz döneminde de önemli yerleşim yerlerinden olan Amasra'da modern yapıların altında kalmayan antik kentin ortaya çıkartılması için bilimsel çalışmalar yürütülüyor. 


İranlı Prenses Amastris'in yönetimindeki Helenistik döneminde en parlak zamanını yaşayan Amasra'da temel kazısı çalışmaları sırasında ortaya çıkan eserler üzerinde yapılan incelemeler, antik çağlarda ilçede görkemli yapıların olduğunu ortaya koyuyor. Bugüne kadar yapılan tüm çalışmalarda ortaya çıkan eserler, ilçe tarihin 5 bin yıllık geçmişe sahip olduğu konusunda önemli bulgular verirken, antik kent yapılarının yansının yerleşim alanlarının altında kaldığı tahmin ediliyor. 


Amasra Müze Müdürü Baran Aydın, "Bu antik kentin yarısının tahrip olmamış, kazılmamış ve üzerinde yerleşim olmamış alanların altında olduğunu düşünüyoruz" dedi.



Dünya 


Geri Dön