30 / 04 / 2024

Amasra'daki yolcu iskelesi 3 yılda tamamlanacak!

Amasra'daki yolcu iskelesi 3 yılda tamamlanacak!

Amasra'daki ÇED süreci tamamlanarak ihale aşamasına gelen yolcu iskelesi projesinin 3 yılda hayata geçirilmesi planlanıyor



Bartın'ın tarihi ve doğa güzellikleriyle ünlü Amasra ilçesinde, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlanarak ihale aşamasına gelen yolcu iskelesi projesinin 3 yılda hayata geçirilmesi planlanıyor.

AA muhabirinin "Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Yeri Çevresel Etki Değerlendirme Raporu"ndaki verilerden elde ettiği bilgiye göre, Amasra'nın turizm potansiyelini artırmayı amaçlayan proje için 6 milyon 572 bin 431 lira bedel belirlendi.

Amasra Büyük Liman içerisinde yapılması planlanan maksimum 210 metre uzunluğundaki yolcu gemisi yanaşma iskelesine, yaz aylarında 10 günde bir, kış aylarında ise ayda bir geminin yanaşması bekleniyor.

Turizm Kıyı Yapıları Master Plan Çalışmasında Karadeniz Bölgesi için yapılan tahminler incelendiğinde 2015'de ortalama 19 bin, 2030'da 55 bin yolcunun bölgeye çekilmesinin planlandığı belirtilen raporda, tekne ve gemilere su, elektrik, akaryakıt, internet ve tv hizmetlerinin de verileceği kaydedildi.

-FRANSA VE ABD'DEN GEMİ-
Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünce hazırlanan projenin ihalesinin yapılarak 3 yılda hayata geçirilmesinin planlandığını söyledi.

Yolcu iskelesi sayesinde acentelerin Fransa ve ABD gibi ülkelerden çok sayıda gemiyi ilçeye getirebileceklerini bildirdiklerini anlatan Timur, şöyle dedi:
"Yaz aylarında 10 günde 1 yolcu gemisi iskeleye yanaşacak. Yolcu iskelesinin yanı sıra küçük tekne yanaşma yerleri de projeyle hayata geçirilecek. Böylece yat sahipleri de bölgemize gelebilecekler. Ankara'ya en yakın deniz konumundaki Amasra, bu kentteki tekne sahiplerinin tercih edeceği yer olacak. Limana yanaşacak yolcu gemilerine malzeme temini, yiyecek ve içecek ile akaryakıt ihtiyaçları karşılanacak. Bu bağlamda bölgede büyük oranda ekonomik hareketlilik ve istihdam artışının olması beklenmekte. Böylece sosyal hareketlilik de fazlalaşacak."
AA


Geri Dön