Kent Haberleri

Amasya Ferhat Köprüsü'nün temeli törenle atıldı!

Amasya Belediyesince yaptırılacak söz konusu köprünün İstasyon Mahallesi'nde gerçekleşen temel atma töreninde konuşan Vali İbrahim Halil Çomaktekin, ulaşım altyapısının ulusal ve yerel düzeyde güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı....

Amasya'da tarihi İstasyon Köprüsü'nün trafik yükünü rahatlatması planlanan Ferhat Köprüsü'nün temeli düzenlenen törenle atıldı. 


Amasya Belediyesince yaptırılacak söz konusu köprünün İstasyon Mahallesi'nde gerçekleşen temel atma töreninde konuşan Vali İbrahim Halil Çomaktekin, ulaşım altyapısının ulusal ve yerel düzeyde güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.


Merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin ulaşım altyapısı konusunda son yıllarda önemli çalışmalar yaptığına değinen Çomaktekin, "Bu çalışmaları görüyoruz, hep beraber yollarımızın, otobanlarımızın standartlarının arttığını, ülke genelinde çok büyük köprüler yapıldığını bizzat görüyoruz" dedi.


Amasya'da kişi başına düşen araç sayısının her geçen gün arttığını, bu durumun ise insanların refah seviyesinin geliştiğini gösterdiğini belirten Çomaktekin, şöyle konuştu:


"Hareketli nüfus gittikçe artıyor. Amasya'nın da yerleşim alanına baktığınız zaman bu değişim ve gelişime ayak uydurmadığınız zaman trafik ciddi bir sorun olmaya başlayacak. Bunu gören devletimiz öncelikle çevre yolundan başlamak üzere gerek ulusal trafik akışı gerek Amasya'nın içindeki trafik akışının rahatlaması için önemli bir tedbir olacak. Bunu gören belediyemiz de Amasya'nın içi ile ilgili çok önemli işler yapmaya başladı. Bu köprü de bunun göstergesidir. Siz bu tedbirleri almadığınız zaman Amasya içi trafik akışının sıkıntı yaşadığını göreceksiniz. Ferhat Tüneli projesi ve bu projeyi destekleyen diğer ara ulaşım imkanları ve kentsel dönüşümle yıkılan binaların kenarlarında otopark alanlarının çoğalması Amasya'nın huzurlu ve sağlıklı ulaşım imkanı düzgün bir il olması için yapılan çok önemli çalışmalar."


Çomaktekin, Ferhat Köprüsü'nün şimdiden Amasyalılara hayırlı Uğurlu olması dilek ve temennilerinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti.


AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Amasya'da eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma birçok konuda önemli projeleri hayata geçirdiklerini anımsattı. Erdemir, yapımına başlanan köprünün Amasyalılara hayırlı Uğurlu olması dileklerinde bulunarak, "Ak Parti hükümeti olarak Amasya'ya her alanda hizmetlerimiz sürüyor. Amasya her şeyin en iyisine layık" dedi. 


Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise Amasya'ya hizmet verecek Yeşilırmak üzerindeki 12'nci köprünün yapımını gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Yapımına başlanan köprünün trafiği rahatlatmasının dışında içme suyu ve kanalizasyon hattının da söz konusu köprü üzerinden geçeceğini dile getiren Özdemir, "Köprümüz sadece taşıt ve yaya köprüsü değil aynı zamanda hizmet köprüsü olarak işlev görecek. Bu 12'nci köprümüz. Görev süremiz içerisinde ikinci trafik köprümüz. Bir de yaya köprümüz olmak üzere 3 köprü yapma şerefine nail olduk" diye konuştu. 


Özdemir, görev yaptığı süre içerisinde güzel işler başardıklarını belirterek, yeni dönemde Amasya halkının destek ile güzel işler yapmayı sürdürdüğünü söyledi.


60 metre uzunluk, 15 metre genişliğe sahip olacak köprünün 250 günde tamamlanmasının planlandığı belirtildi. 


Amasya Belediyesi