Kent Haberleri

Amasya Merzifon'a İİBF Fakültesi inşa edilecek!

Ak Parti Amasya Merzifon ilçe Başkanı Haşan Çilez, daha önce inşa edilmesi planlanan İİBF Fakültesi'nin yatırım programına alındığını belirtti. Çilez, ilçedeki TOKİ projesinden de bahsetti.

Daha önce Amasya Merzifon'a yapılacak İİBF Fakültesi'nin 2017 yatırım programına alındığının müjdesini veren Ak Parti İlçe Başkanı Haşan Çilez, fakültenin Merzifon esnafına da büyük katkı vereceğini söyledi. 


Fakültenin esnafa pozitif bir katkı sunacağını vurgulayan Haşan Çilez; Fakülte binasının yapılmasının ardından Merzifon'da 3 bin civarı bir öğrencinin olacağını ve bu öğrencilerin küçük esnaftan alışveriş yaparak onlara destek olacağını belirtti.




Çilez konuşmasında; "Fakülte 2016 yılında yatırım programına yetişmedi 1 yıllık bir gecikme oldu. 2014'te Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanken imzayı atmıştı fakülteyi almıştık. Verilen taahhütlerin yerine gelmemesi süreci uzattı. 2016 yatırım programına aldırmak için uğraştık ama olmadı. Kamuoyu sürekli merak ediyordu. İnşallah binasını hızlı bir şekilde yapmayı da Allah nasip eder. Bina yapımı polemik olmaya başlamıştı. Polemiklere de son noktayı koyduk. Fakülte binamızın yanına büyük bir yurt, onun yanına da büyük bir kapalı spor salonu yaparak orada bir kompleks oluşturulacak. 3 bin'e yakın öğrenciye ulaşılacak. Sosyal alanları spor alanları oluşturmamız gerekiyor. O bölgede bin 400'e yakın toki konutu var. O bölgeye de ciddi bir yatırım gelmiş olacak. Hizmet sektörü ve esnaflarımız başta olmak üzere fakülte pozitif bir katkıda bulunacak. Orta ölçekli esnaflarımızın sıkıntılarını biliyoruz. 3-4 bin kişilik öğrenci ile birlikte bir hareket gelecek. Fakülte esnafımıza çok büyük bir katkı verecek. Öğrenciler temel ihtiyaçlarını Merzifon esnafından karşılayacak. Esnafımıza ciddi bir katkı bekliyoruz" dedi. 


OSB'deki büyüme ve gelişme çalışmalarına da değinen Çilez; "OSB'mizde çalışacak nüfus kamulaştırma çalışmalarının ardından kurulacak fabrikalar ile artacak. Buraya gelecek yeni yatırımcıları tercih ederken finansal yapısı güçlü olan, istihdam oranı yüksek olan ve yerel sektörlere katkısı büyük olacak firmalar olmalı. Bu konuları OSB Müdürümüz ile de konuştuk. İktidar sorumluluğu ile yapılacak her işte Merzifon'a en büyük faydanın sağlanması için çalışıyoruz. Bulunduğumuz makamların hakkını vermeye çalışıyoruz. Merzifonumuz her zaman gelişmeye müsait" diye konuştu.



Pusula Amasya