28 / 04 / 2024

Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos, Miami'de 79 milyon dolara ev aldı!

Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos, Miami'de 79 milyon dolara ev aldı!

Bernard Arnault ve Elon Musk'tan sonra dünyanın en zengin üçüncü insanı olarak bilinen Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos, Miami'de 79 milyon dolara ev aldı. 



Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos, 29 yıl sonra adres değişikliği yaptı. Bernard Arnault ve Elon Musk'tan sonra dünyanın en zengin üçüncü insanı olarak bilinen Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos, Miami'de 79 milyon dolara ev aldı. 

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, ABD'deki en yüksek gelirli mahallelerinden birine taşınarak dünyaca ünlü isimlere komşu oldu.

Milliyet'te yer alan habere göre, Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir kararla 1994 yılından beri yaşadığı ABD'nin Seattle eyaletinden taşındığını açıkladı.

Dünya devi olan şirketinin temellerini Seattle'daki evinin garajında atan ve tam 29 senedir Seattle'da yaşayan Bezos'un yeni evi görenleri hayrete düşürdü.

MIAMI'DEKİ İLK EVİ DEĞİL

Bu şaşırtıcı taşınma kararı Bezos'un Miami'deki ilk deneyimi değil. Aslında çocukluk yıllarını da ailesiyle beraber Miami'de geçiren Bezos'un baba ve annesi de yine ABD'nin güneydoğusundaki bu bölgede yaşıyor. Üstelik Bezos'un yaşamak için satın aldığı konut, onun Miami'deki ilk malikânesi de değil.

 Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos, Miami de 79 milyon dolara ev aldı!

Şimdilerde yaşamak için satın aldığı ve 29 senelik geleneğini sona erdirdiği Miami'deki mülk ise Bezos'un hayatında yepyeni bir sayfa niteliğinde olacak. 79 milyon dolar (yaklaşık 2 milyar 256 milyon Türk Lirası) değerindeki 7 odalı bu mülkte, kütüphane, sinema, şarap mahzeni ve havuz bulunuyor. Yaklaşık 2 dönüm olduğu söylenen malikanenin hemen yanındaki diğer malikane de Jeff Bezos tarafından geçtiğimiz sene alındığı için ünlü milyarder, malikaneleri çiftlemiş durumda.

BEZOS, SOSYETİK İSİMLERE KOMŞU OLDU

4 yılı aşkın bir süredir beraber olduğu sunucu nişanlısı Lauren Sanchez ile beraber yaşayacakları bu yerde Bezos'un komşuları da oldukça renkli kişilerden oluşuyor. 100 kişinin yaşaması için tasarlanmış bu mahallede NFL (Amerikan Futbol Ligi) oyuncularından şarkıcılara, milyarderlerden müzisyenlere pek çok farklı sima göze çarpıyor.

İşte Bezos'un yeni komşuları: Milyarder yatırımcı Carl Icahn, pop yıldızı Enrique Iglesias'ın babası olan ve Türkiye'de de çok sevilen İspanyol şarkıcı Julio Iglesias, eski NFL oyun kurucusu Tom Brady, otomobil bayisi kralı Norman Braman, Eski Beyaz Saray Kıdemli Danışmanı Jared Kushner, müteahhit Irwin Tauber ve Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump.

Shimao Group'un 1.4 milyar dolarlık Shenzhen arazisi yine satılamadı! İşte nedeni...

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

Evde bakım yardımında şartlar değişti! Kimler 5 bin 97 TL evde bakım parası alabilecek? Hemen bu detaylara bakın!

 


Geri Dön