Dış Piyasalar

Amerika'da herkes evini satmak istiyor! “Evimi hızlıca sat” Google araması yüzde 2750 yükseldi!

Amerika Birleşik Devletleri'nden Temmuz sonunda açıklanan büyüme verilerinin konut fiyatlarında düşüşe sebebiyet vermesi pek çok Amerikalı evini yüksek fiyattan satmanın yolunu araştırıyor.

Amerika Birleşik Devleteri'nin resesyona girebileceğine dair endişeleri yükselten büyüme verilerinden sonra Google'da “evimi hızlı sat” aramasının hacmi yüzde 2750 yükselişe geçti.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın 28 Temmuz raporundan kısa bir süre sonra, ekonomi art arda ikinci çeyrekte  negatif büyüme kaydettiği için ev fiyatlarının yükselmesini sürdürmek isteyen ev satıcıları endişeliydi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Temmuz ayı sonunda açıklanan veriler, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 0,9 daraldığını gösterdi.

Konuya ilişkin diğer detaylar...

‘EV FİYATLARINA İLİŞKİN BELİRSİZLİK KÖRÜKLENİYOR'

Emlak şirketi RubyHome, tüketicilerin  gerçek zamanlı gelişmelere nasıl tepki verdiğini ölçmek için analitik kullanmak istediğini söyledi. Bu analiz için, 25 Temmuz - 29 Temmuz haftasına ait Google Trendler verileri analiz edildi.

RubyHome'un kurucusu ve CEO'su Tony Mariotti, ev satışları için arama terimlerindeki artışın şaşırtıcı olduğunu söylüyor. Mariotti, “Bu bir çifte darbe: yükselen faiz oranlarının ve küçülen GSYİH'nın birleşimi tüketicinin ev fiyatlarına ilişkin belirsizliğini körüklüyor” şeklinde konuştu.

Mariotti ayrıca, HNWI'lerin "bekle ve gör" yaklaşımını benimsediğini ve RubyHome'da lüks ve ikinci el mülk alımlarını yavaşlattığını söyledi.

Bu arada, "resesyon benim için ne anlama geliyor" ifadesinin aranma hacmi  aynı anda yüzde 1900 arttı. 

KONUT PİYASASI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE YAVAŞLADI

Emlak firması Redfin'e göre, analiz, ABD konut piyasasının, her ikisi de on yıllardır zirveye ulaşan enflasyon ve artan faiz oranları nedeniyle  önemli ölçüde yavaşladığını gösteriyor. 

ABD ekonomisi geliştikçe, ev sahibi olmak isteyen daha fazla insan kiralama piyasasına yöneliyor.

Geçen sene ağustos başında 30 yıllık  sabit ipotek oranları yüzde 2.8 iken, şimdi yüzde 5.3 ortalamasına ulaşmış durumda.

Emekli promosyonunda bankalar musluklarını açtı! Promosyon miktarı 8000 TL’ye dayandı! Ziraat, ING, Akbank, Garanti...

Brent petrol tepe taklak oldu! Akaryakıtta indirim haberi bekleyenlere şok haber, zam geliyor... Araç sahipleri dikkat

TOKİ, 20 ildeki 204 iş yerini 120 ay taksit ve yüzde 20 peşinat imkanıyla satışa sunuyor!