22 / 07 / 2024

Amerika'da konut başlangıçları beklentilerin altında...

Amerika'da konut başlangıçları beklentilerin altında...

ABD'de yapımına başlanan yeni konut sayısı, nisan ayında yüzde 5,7 artış ile birlikte 1 milyon 360 bine yükselmesine karşın piyasa beklentilerinin altında kaldığı ifade edildi.




ABD Ticaret Bakanlığının nisan ayına ilişkin konut başlangıç ve inşaat izni verileri kapsamında yapımına başlanan yeni konut sayısı, nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 5,7 yükselerek 1 milyon 360 bine kadar çıkmış oldu. 

Piyasa beklentileri, yapımına başlanan yeni konut sayısının bu dönemde de 1 milyon 420 bin olması yönünde ilerliyordu. Yapımına başlanan yeni konut sayısı, mart ayında aylık olarak yüzde 16,8 azalış ile 1 milyon 287 bine düştü. Konut başlangıç sayısı nisan ayında senelik bazda ise yüzde 0,6 azalış yaşanmış oldu. 

Amerika da konut başlangıçları beklentilerin altında...

İNŞAAT İZNİ SON 1,5 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Ülkede verilen inşaat izni sayısı da nisan ayında aylık bazda yüzde 3 düşerek 1 milyon 440 bine indi. Piyasa beklentisi, nisan ayında verilen inşaat izni sayısının 1 milyon 480 bin olacağı yönündeydi.

Nisanda Aralık 2022'den bu yana en düşük seviyesine inen inşaat izni sayısı martta aylık yüzde 5 azalışla 1 milyon 485 bin olmuştu. Verilen inşaat izni sayısı nisanda yıllık bazda ise yüzde 2 gerilediği belirtildi.

Amerika'da konut fiyatlarında bir senede yüzde 6,4'lük artış yaşandı...

ABD'de, bekleyen konut satışları artış gösterdi! 

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 8,8 arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı...

Amerika'da mortgage faizleri son dört ayın zirvesinde seyretti...

 


Geri Dön