18 / 07 / 2024

Amerika'da konut başlangıçları beklentilerin üzerine çıktı! 

Amerika'da konut başlangıçları beklentilerin üzerine çıktı! 

ABD'de yapımına başlanan yeni konut sayısı, haziran ayında yüzde 3 yükselerek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleştiği belirtildi. Öte yandan yapımına başlanan yeni konut sayısına ilişkin piyasa beklentisi de bu dönemde 1 milyon 300 bin olarak ifade edildi.




ABD Ticaret Bakanlığı, haziran ayına ilişkin konut başlangıç ve inşaat izni verilerini duyurdu. Buna göre, yapımına başlanan yeni konut sayısı, haziranda bir önceki aya kıyas ile yüzde 3 artış ile 1 milyon 353 bine kadar çıktı.

Yapımına başlanan yeni konut sayısına ilişkin piyasa beklentisi, bu dönemde 1 milyon 300 bin olması yönündeydi. Yine, söz konusu dönemde toparlanma kaydeden yapımına başlanan yeni konut sayısı, mayıs ayında aylık yüzde 4,6 azalış ile 1 milyon 314 bin olmuştu. Ayrıca, yapımına başlanan yeni konut sayısı haziranda senelik bazda ise yüzde 4,4 azaldığı kaydedildi.

İNŞAAT İZNİ SAYISI BEKLENTİDEN DAHA FAZLA YÜKSELDİ

Ülkede verilen inşaat izni sayısı da haziranda aylık bazda yüzde 3,4 artarak 1 milyon 446 bine çıktığı kaydedildi. Piyasa beklentisi, bu dönemde verilen inşaat izni sayısının 1 milyon 400 bin olacağı yönündeydi. İnşaat izni sayısı, mayısta aylık yüzde 2,8 azalışla 1 milyon 399 bin olmuştu. Haziranda inşaat izni sayısı senelik bazda ise yüzde 3,1 azaldı.

Amerika da konut başlangıçları beklentilerin üzerine çıktı! 

MORTGAGE KREDİSİ NEDİR?

Mortgage kredisi, bir evin belirlenmiş olan değerinin bir bölümünü peşinat olarak ödenmesi yapılması durumudur. Bu yapılan ödemelerden  sonra da kalan miktar, geri kalan zamanda ödenecek şekilde taksitli olarak alınmaktadır. Öte yandan bu süreçte de yapılacak olan ödeme planlarında faiz oranına ve kredi rakamı ile  geri ödeme süresine bağlı olarak değişim göstermektedir. Burada iki tür faiz oranı uygulanmaktadır. Sabit faiz oranı ve değişken faiz oranı şeklindedir.

ABD'de konut maliyetlerini düşürmek için yeni adımlar atılıyor!

ABD'de konut maliyetlerini düşürmek için yeni adımlar atılıyor!

ABD'de mortgage başvurularında gerileme yaşanıyor...

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

 


Geri Dön