26 / 06 / 2024

Amerika'da konut fiyatlarında yükseliş yaşandı...

Amerika'da konut fiyatlarında yükseliş yaşandı...

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mart ayında senelik oranda yüzde 6.5 arttış gösterdi.



S&P CoreLogic Case-Shiller, mart ayına ait ulusal konut fiyat endeksi verilerini açıkladı. Bu kapsamda, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, mart ayında geçen senenin yine aynı dönemine oranla şubat ayında olduğu gibi yüzde 6.5'lik artış kaydettiği ifade edildi. Buna göre, endeks, mart ayında 316.65 ile tüm zamanların en yüksek değerini gördü.

ABD'nin 20 kentindeki konut rakamlarına ilişkin endeks de mart ayında geçen senenin aynı ayına kıyas ile yüzde 7.4 kadar yükseldi. Piyasa beklentileri, endeksin bu dönemde yüzde 7.3 artması yönündeydi. Ekim 2022'den bu yana en yüksek oranda artışını kaydeden endeks, şubat ayında da yüzde 7.3 artmıştı.

Amerika da konut fiyatlarında yükseliş yaşandı...

SENELİK ORANDA KONUT FİYATLARI EN FAZLA SAN DİEGO'DA ARTTI

Endeksteki 20 kent arasında konut fiyatlarının yıllık bazda en fazla yükseldiği şehir San Diego oldu. San Diego'da bu dönemde konut fiyatları yıllık bazda yüzde 11.1 arttı. San Diego'nun ardından konut fiyatlarının en fazla yükseldiği kent yüzde 9.2 ile New York ve yüzde 8.8 ile Cleveland olurken, konut fiyatlarının yüzde 2.2 arttığı Portland, en düşük senelik artış görülen şehir oldu.

Aylık bazda ise martta mevsim etkilerinden arındırılmış olarak, ulusal konut fiyat endeksi ile 20 kentteki konut fiyatlarına ilişkin endeks yüzde 0.3'er kadar artmış oldu.

MORTGAGE KREDİSİ NEDİR?

Mortgage kredisi, bir evin belirlenmiş olan değerinin bir bölümünü peşinat olarak ödenmesi yapılması durumudur. Bu yapılan ödemeden sonra da kalan miktar, geri kalan zamanda ödenecek şekilde taksitli olarak alınmaktadır. Aynı zamanda bu süreçte yapılacak olan ödeme planı da faiz oranına, kredi rakamı ve geri ödeme süresine bağlı olarak değişmektedir. Burada iki tür faiz oranı uygulanmaktadır. Sabit faiz oranı ve değişken faiz oranı şeklindedir.

Amerika'da konut başlangıçları beklentilerin altında...

ABD'den ev almak için doğru zaman mı? Bank of America yanıtladı!

ABD'de emlak kredileri nedeniyle her hafta bir bankanın batması bekleniyor!

Dünyanın en zengin 10 kişi listesi güncellendi! Sıralama değişti mi?


Geri Dön