Genel

Amerikalı restoran zinciri Chili's Etiler'de!

Bin 400 şubeli Amerikalı restoran zinciri Chili's'in ilk şubesi Etiler'de açıldı.

Dünya çapında bin 400 şubesi olan Amerikalı restoran zinciri Chili's'in İstanbul'daki ilk şubesi  2 milyon dolar yatırımla Etiler'de açıldı. Sırada Bağdat Caddesi ve Nişantaşı var. 2006'dan bu yana da İstanbul Gıda ile franchise için görüştüklerini söyleyen Chili's Global İş Geliştirme Direktörü Don Reagan, ekonomik krizin ortasında, yeni bir pazara girmekte sakınca görmediklerini, çünkü İstanbul'un farklı bir konumu olduğunu belirtiyor. Reagan, İstanbul'un özel konumunu şöyle anlatıyor: 'Amerika'da bir pazar günü gazetelere göz gezdirdiğinizde İstanbul'la ilgili sayısız yazıya rastlarsınız. Bence İstanbul dünyadaki en heyecan verici şehirlerden bir tanesi. Geçen haziran ayında, eşimle birlikte bir Akdeniz turuna çıktık. Teknemiz bütün limanlarda durdu fakat insanları en çok heyecanlandıran, üzerinde en çok konuşulan şehir İstanbul oldu. Konuyu işe getirirsek, biz de aynen böyle hissediyoruz. İstanbul çok büyük bir pazar. Etiler'e, Taksim'e baktığınızda, para harcayan, hayattan zevk alan insanlar görüyorsunuz. Bence İstanbul köpürüyor.' 

Lokaller güçlü
Meksika mutfağı üzerine yoğunlaşan Chili's, 34 yıllık bir marka. Türkiye ise Chili's'in girdiği 28'inci ülke. Reagan, Türkiye pazarını uzun süredir gözlemlediklerini, sektörde özellikle lokal markaların güçlü olduğunu belirtiyor. Yabancıların ise 'casual dining' yani 'rahat yemek' restoranlarında pasif kaldığını vurgulayan Reagon, 'Mesela fast-food'da McDonalds, KFC gibi markalar güçlü ama'casual dining' alanında sektörde lider yok. Biz Chili's'le bu alanda başı çekebileceğimize inanıyoruz' diyor. Reagan, 'Krizler aynı zamanda fırsatları barındırır, bizim de planımız bu' diye ekliyor.

4 yılda  4 restoran
İSTANBUL Gıda'nın yatırımıyla Türkiye pazarına giren Dallas merkezli restoranlar zinciri Chili's, 2009 yılı için İstanbul'da minimum 2.5 milyon dolar ciro hedefliyor. 4 yılda 4 restoran açmayı planladıklarını söyleyen Chili's Operasyon Direktörü Kağan Sanlı, bu 4 restorandan sonra alışveriş merkezlerine de girmeyi planladıklarını söyledi.

Lüks restoranlar yara aldı
DON Reagan, Amerika'da krizle birlikte özellikle lüks restoranların yara aldığını belirtiyor.  'Lüks restoranlarda yiyenler, daha alt segmentteki restoranlara, günlük restoranlarda yiyenler de fast food'a kaymaya başladı' diye anlatan Reagon, geçtiğimiz Sevgililer Günü'nü örnek gösteriyor ve ekliyor: 'Geçen 14 Şubat'ta Chili's tarihi boyunca en iyi gününü geçirdi. Çünkü özel günlerde, 'fine dining' restoranlara giden kitle, 'casual dining'e kaydı.'

Akşam