Dış Piyasalar

Amerikan ekonomisi sallantıda mı? Borç limiti açmazı hakkında ne deniyor?

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'den Amerika ekonomisine dair önemli açıklamalar geldi. Açıklamalarından biri de 15 Haziran'a kadar yeterli vergi gelirinin elde edilmesi olasılığının düşük olduğu belirtildi. Kendi sözleriyle, borç limitinin 1 Haziran'a kadar artırılması gerektiğini vurguladı.ABD'de federal hükümetin belirli borç limitine ulaşmasının sinyallerinin verildiği açıklandı

Yellen, ABD ekonomisini ilgilendiren çarpıcı uyarılarıyla gündeme geldi. ABD'de federal hükümetin belirli borç limitine ulaşmasının sinyallerinin verildiği açıklandı. 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşacak olan ABD'nin bu durumla ilgili gerekli uyarıları Yellen, vurgulayarak yaptı. Amerika ekonomisinin sallantıda olup olmadığı da merak edilen konular arasında oldu, işte tüm detaylar haberimizde…

ABD ekonomisinin zarar görmesi olası görünüyor

ABD'de federal hükümet, belirtilen haberler kapsamında açıklamak gerekirse, temerrüde yol açabilecek 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşmış durumda. Bu kritik noktaya gelinmesi, mali açıdan ciddi bir uyarı işareti olarak yankılanıyor. Borç limiti ya da borç tavanı, Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin, maddi yükümlülüklerini yerine getirmek ve finansal ihtiyaçlarını karşılamak için başvurabileceği maksimum para miktarının kararlı bir sınırıdır. Borç limitinin aşılması durumunda Amerika ekonomisine önemli ölçüde zarar vereceği ön görülüyor.

“Ödemelerde zorlu kararlar gelecek”

Hazine Bakanı Yellen, son mektubunda Kongre'ye gönderdiği hatırlatmada, ülkenin Haziran başında, büyük olasılıkla 1 Haziran'da ödemelerini yerine getiremeyeceğini dile getirdi. Yellen, Kongre'ye bu konuda bilgilendirmeye devam edeceğini ve şu anki değerlendirilmesinde de henüz bir değişiklik olmadığını belirtti.

Yellen, Kongre'nin borç limitini artırmaması durumunda "ödemelerde zorlu kararlar gelecek" şeklindeki ifadeleriyle uyarılarını yeniden anımsattı. Yellen, bu konuda kararlı bir ifadeyle, borç limitinin yükseltilmemesi halinde önemli mali sıkıntılarla karşılaşılacağını ve acil ödeme tercihlerinin yapılması gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, borç limiti müzakerelerindeki Cumhuriyetçilerin sunduğu tekliflerinin “kabul edilemez” olduğunu vurguladı.  Başkan Biden, bu kararlı ifadesiyle, mali dengeyi sağlamak için vergi ayarlamalarına ve harcamaların kısılmasına yönelik bir çözüm üzerinde çalışacaklarını vurguladı. Öncesinde açıkladığı bir konuya göre Biden, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile borç limitine ilişkin bir görüşme yapacak. Borç limiti müzakerelerinde yer alan Cumhuriyetçi Patrick McHenry, düşüncesinde, borç limiti müzakerelerinin olumsuz bir seyirde olduğunu belirtti.

ABD’de işsizlik maaş başvurularında azalma!

ABD'den 500 milyon dolarlık dev yatırım! Şehirler teknoloji merkezine dönüşüyor

Kripto neden dalgalı seyrediyor? Bitcoin düşüş sebebi ne?