05 / 05 / 2024

Amsterdam’da yeni otel açmak yasaklandı! Nedeni şaşırttı!

Amsterdam’da yeni otel açmak yasaklandı! Nedeni şaşırttı!

Holllanda'nın başkenti Amsterdam’da yeni otel açmak yasaklandı. Belediye Meclisi, “Dengeli Turizm Yönetmeliği” uyarınca, tüm şehri oteller için “yasak bölge” ilan etti.



Hollanda Amsterdam’da artık yeni otel açmak yasaklandı. Belediye Meclisi, “Dengeli Turizm Yönetmeliği” uyarınca, tüm şehri oteller için “yasak bölge” ilan etti.

Belediye, kent sakinlerinin talepleri doğrultusunda başkent Amsterdam’da geceleyen turist sayısını artık senede 20 milyon ile sınırlayacak.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yoğun turist akınının hem şehrin tarihi dokusunu hem de kent sakinlerinin günlük yaşamını olumsuz etkilediğini belirten Amsterdam Belediyesi, ziyaretçi sayısını da azaltmak istiyor.

BBC'den Yusuf Özkan imzalı habere göre Belediye, böylelikle hem Amsterdam'ın merkezinde zararlı madde salınımını en aza indirmek hem de daha yaşanabilir bir kent yaratmayı hedefliyor.

Resmi olarak açıklanan verilere göre, geçen sene Amsterdam’da toplamda 20 milyon 665 bin turist geceledi. Üstelik tatil amaçlı konut kiralamaları, oda - kahvaltı uygulamaları ve gemide gecelik konaklamalar da söz konusu bu rakama dahil değil.

Amsterdam’da yeni otel açmak yasaklandı! Nedeni şaşırttı!

Yaşanan bu durumun Amsterdam’ı, şehir sakinleri ve ziyaretçiler için yaşanabilir olmaktan uzaklaştırdığını kaydeden belediye meclisi, otel politikasında sıkılaştırmalara gitme kararı aldı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam genelinde artık yeni oteller için ruhsat verilmeyecek ve şehirdeki yatak sayısı da 20 milyonun üzerine çıkamayacak.

Belediye meclisi tarafından alınan karara göre, yeni bir otele ancak başka bir otelin kapanması ve yatak sayısının azalması halinde izin verilebilecek.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre yeni otelin şehir merkezi dışında ve modernizasyon veya sürdürülebilirlik gibi özelliklere sahip olması da gerekecek.

Amsterdam’da yeni otel açmak yasaklandı! Nedeni şaşırttı!

Şehirde daha önce imar izni alınmış olan bazı otellerin inşaatı sürüyor. Fakat Amsterdam Belediyesi’nin 2017'de oluşturduğu gecelik konaklama projesi kapsamında, bu işletmelere yönelik sıkı kontroller de uygulanıyor.

Yapılan denetimler sonucu, daha önce otel ruhsatı verilmiş olan yalnızca üç işletmenin gerekli koşulları karşıladığı da belirlendi.

Amsterdam Belediyesi’nin kitle turizmini azaltma planı, şehir halkının taleplerine dayanıyor.

Şehir sakinleri, “Amsterdam'ın bir seçeneği var” sloganıyla başlatmış oldukları girişim sonucu 30 binden fazla imza toplayıp belediyeyi, turist akışını azaltmaya davet etti.

Amsterdam Belediyesi söz konusu bu talep doğrultusunda “Dengeli Turizm Yönetmeliği” de hazırladı. Bu yönetmelik kapsamında şehri ve sakinlerini aşırı turizmin zararlarından korumak amacıyla geçen sene yolcu gemilerinin Amsterdam merkezine yaklaşmaları yasaklandı.

Merkez tren istasyonu yakınındaki kruvaziyer terminalinin kent dışına taşınmasına karar verildi.

Şehir merkezine tur otobüslerinin girişine kısıtlama getiren Amsterdam Belediyesi, turist sayısını azaltmak amacıyla otel müşterileri ve kruvaziyer yolcuları için turizm vergisinde de artışa gitti.

MTA Türkiye'nin diri fay hattı haritası güncellendi! Risk haritasında hangi bölgeler var?

Konutta en çok kazandıran şehirler belli oldu!

1935'te Mecidiyeköy'deki ünlü fabrikanın karşısındaki arsanın metrekaresi 80 kuruşa satılık!


Geri Dön