27 / 04 / 2024

Anadolu Grubu'ndan Sinop'a turizm yatırımı

Anadolu Grubu'ndan Sinop'a turizm yatırımı

Anadolu Grubu tarafından Sinop'a turizm alanında yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırım planlandığı bildirildi



Edinilen bilgiye göre, Sinop'un Gerze ilçesine termik santral kurmak için çalışmalara başlayan Anadolu Grubu, bölgeye turizm alanında da yatırım yapabilmek amacıyla harekete geçti.

Yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırım paketi ile 5 yıldız otel, önemli markaların yer alacağı outlet center, aqua park ve turizm meslek lisesi gibi projeleri hayata geçirmeyi planlayan grup, bu amaçla ön çalışmalara başladı.

Grubun Turizm Koordinatörü Yakup Demir, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Sinop'ta yerel yönetici ve iş adamlarına, öngördükleri turizm yatırımları hakkında sunum yaptıklarını söyledi.

Söz konusu projelerle Sinop-Gerze ve çevresinin güzelliklerini, kültürünü ve doğasını dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Demir, yatırımlar sonrasında Sinop ve çevresinde önemli turizm faaliyetleri yaşanacağını ifade etti.

Bölgeye hızla katma değer sağlanarak, Sinop ve çevresinin ekonomik ve sosyal alanlarda hak ettiği yere gelmesine katkı sağlayacaklarını kaydeden Demir, sanayi ile turizmin iç içe olmasında anormal bir durum bulunmadığını, dünyada bunun benzerleriyle sık karşılaşıldığını, aynı yatırımların bir arada olmasının sinerjik avantajları bulunduğunu da belirtti.

Sinop ve çevresine zarar vermek için gelmediklerini, bölgeye değer katmak, hak ettiği yere taşımak, sanayi, turizm ve diğer yatırımlarla bölge halkına zenginlik katmak, işsizliği, yoksulluğu yok etmek için geldiklerini kaydeden Demir, Anadolu Grubu olarak Sinop yatırımlarına seferber olduklarını ve milyar dolarlık yatırımlar için kolları sıvadıklarını söyledi.

Demir, bu projelerin bir başlangıç olduğunu, Sinopluların projelere sahip çıkıp, kucak açmaları halinde ilave yatırımların hızla bölgeye geleceğini ve bölgenin kaderinin değişeceğini de vurguladı.

Anadolu Grubu'nun vizyonunda ve misyonunda bugüne kadar referanslarında doğruluğu, saygınlığı, hoşgörüyü ve çevreye duyarlılığı ön planda tuttuğunu anlatan Demir, bundan sonra da bu duyarlılığı hassasiyetle koruyacaklarını söyledi.
AA

---

Anadolu Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, Sinop'a turizm yatırımı konusuna ilişkin olarak, Grubun, termik santral projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte öncelikli planının butik bir otel yapımı olduğunu bildirdi.

Koordinatörlükten yapılan yazılı açıklamada, Yakup Demir'in, Sinop ve çevresindeki turizm potansiyelini incelemek üzere çalışmalar yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "Anadolu Grubu'nun, Termik Santral projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte öncelikli planı butik bir otelin yapımıdır" denildi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Anadolu Grubu turizm yatırımı yapacak
Sinop'un Gerze ilçesine termik santral kurmak için çalışmalara başlayan Anadolu Grubu, gündemine bölgeye turizm alanında yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırım yapmayı da aldı. 
Yatırımlara butik otel ile başlanacağının belirtildiği açıklamada, 50 milyon dolarlık yatırım paketinin 5 yıldızlı otelin yanı sıra, önemli markaların yer alacağı outlet center, aqua park ve turizm meslek lisesi gibi projeleri de kapsadığı belirtildi.  Açıklamada bu amaçla ön çalışmalara başlandığı belirtilerek, “Söz konusu projelerle Sinop-Gerze ve çevresinin güzellikleri, kültürü ve doğası dünyaya tanıtılacak” ifadesine yer verildi.
Milliyet


Geri Dön