25 / 11 / 2024

Anadolu Yakası'nda inşaat sektörü hız kazandı!

Anadolu Yakası'nda inşaat sektörü hız kazandı!

Kentsel dönüşümle beraber Anadolu yakasında inşaat sektörü hız kazanmaya devam ediyor. Fikirtepe’de markalı büyük konut projeleri, Bağdat Caddesi’nde ise kentsel dönüşüm projeleri ön plana çıkıyor.




Kentsel dönüşümde her geçen gün yeni projeler yerini almaya devam ediyor. Kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Kartal life Atalar'ı ilk kez Yeni Şafak'a anlatan STCA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Aslandağ,” Kartal'ın Lokasyon olarak önemli bir konumda olması, aynı zamanda Kartal Bölgesi Okullar Bölgesi olarak adından sıkça söz ettirmesi bölgeyi cazip kıldığını belirterek, şunları söyledi: “Kartal life Atalar 24 Mayıs'ta lansmanı yapılması planlanan projemiz için arsa bedeliyle birlikte 80 milyonluk yatırım yaptık. Kartal'da ağırlıklı olarak karma projeler var."


ALTYAPI YATIRIMI İÇİN TEŞVİK TALEBİ

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) yatırım alanlarının çoğunun rant beklentisi olmasının büyük bir sıkıntı oluşturduğundan yakınan Aslandağ, “Burası değerlenir diyerek sanayiciye yüksek rakamlara satayım düşüncesi yanlış. Son dönemlerde Sanayi Bakanımız bu sorunun çözülmesi için çalışmalar başlattı. İstanbul Sanayi Odası (İSO) meclis üyesiyim ve İSO olarak önerilerimiz var. Sanayi bölgelerinin  TOKİ  eliyle kendi imar ederek, fabrikalar yapıp iş yapmak isteyenlere uygun bedelle kiraya vermesini talep ediyoruz" dedi. Devletin teşvikleriyle beraber sanayicinin sırtındaki fabrika ve arsa yükünün kaldırılmasını istediklerini dile getiren Aslanoğlu, sanayicinin makul fiyatla kirayı ödeyebileceğini ancak arsa metrekare fiyatları 200-300 dolardan, 1 metrekare arsanın 1000 dolara kadar fiyatın çıkabildiğine dikkat çekerek, sanayici tüm parasını arsaya verirse makina almasının ve işletmenin zor olacağını vurguladı. AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, kentsel dönüşüm yasasının çıkarılmasının hükümetin şimdiye kadar uygulamaya koyduğu en önemli çalışmalardan biri olduğunu belirterek, “Ülkemizin bir an önce depreme dayanıklı binalara ihtiyacı var. AYİDER olarak parsel bazında dönüşümden değil, ada bazında dönüşümden yanayız” dedi.


Anadolu Yakası nda inşaat sektörü hız kazandı!


İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ 2017'YE KADAR AÇIK

2015 bitmeden yüzde 25 ek emsal uygulamasından faydalanmak isteyen müteahhitlerin ve hak sahiplerinden yoğun başvuru olduğunu kaydeden Melih Tavukçuoğlu, ek emsal süresini Ocak 2017 tarihine kadar uzatıldığını hatırlatarak, böylece inşaat sektörün önünün, 2017 yılına kadar açıldığını söyledi.


Bağdat Caddesi Paris'le yarışıyor

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkutoğlu, Kentsel dönüşümle birlikte İstanbul'da inşaat çalışmalarının en hızlı yürütüldüğü lokasyonlardan birinin de Bağdat Caddesi olduğunu dile getirdi.


Anadolu Yakası nda inşaat sektörü hız kazandı!


Erkutoğlu, Kadıköy'ün gelecekte de popüleritesini hiçbir zaman kaybetmeyeceğine vurgu yaparak ilçenin özellikle yatırımcılar için her zaman iyi bir fırsat olarak öne çıktığının altını çizdi.


TUZLA VE GEBZE YENİ ÇEKİM ALANI

Aydın Aslandağ, şehirin içeriden dışarı doğru büyümeye devam ettiğini belirterek,” Ataşehir bölgesinde başlayarak, şu anda Kartal ve Maltepe zaten dolmuş durumda . Kartal yoğunlaştıktan sonra Tuzla, Gebze'ye ilerleyecektir. Bunda nüfusun her geçen gün artması da etkili “diye konuştu. İran ile ilgilide değerlendirmede bulunan Arslanoğlu, “Özellikle inşaat sektörü sanayi alanları olarak baktığımızda İran pazarı önemli bir yere sahip" dedi.


KADIKÖY'ÜN NÜFUSU 900 BİN'E ÇIKAR

İstanbul'da kentsel dönüşümün en önemli duraklarından biri olan Kadıköy'de, 30 bin 600 bina bulunduğuna değinen Tavukçuoğlu, Mevcut imar yönetmeliğiyle yapılacak binalarla Kadıköy nüfusunun 20 yıl içerisinde 500 binden 800-900 bine çıkacaktır. Yeni yapılacak binalarla birlikte nüfus artarken altyapı, otopark, yol gibi konu başlıklarını da düşünmemiz gerekiyor” uyarısında bulundu.


Anadolu Yakası nda inşaat sektörü hız kazandı!


Yeni Şafak


Geri Dön