Kent Haberleri

Anafartalar İlköğretim Okulu Eylül 'de hazır hale gelecek!

İstanbul'da İl Özel İdaresi’nin depreme dayanıklı değildir kararı ile tadilata alınan ve iki yıldır kapalı olan Anafartalar İlköğretim okulunda ikinci dönemde çalışmaların başlanacağı ve Eylül ayında çalışmanın bitirileceği öğrenildi.



İstanbul'da İl Özel İdaresi’nin depreme dayanıklı değildir kararı ile tadilata alınan ve iki yıldır kapalı olan Anafartalar İlköğretim okulunda ikinci dönemde çalışmaların başlanacağı ve Eylül ayında çalışmanın bitirileceği öğrenildi.


Sultanbeyli Yavuz Selim Mahallesinde bulunan ve deprem nedeniyle tadilata alınan Anafartalar İlköğretim Okulu iki yıldır öğrencilere hizmet veremiyor. Anafartalar İlköğretim okulunun 2 bin 500 öğrencisi, iki yıldır taşımalı sitemle başka okullara götürülüyor. Okulun tadilata alınması üzerinden iki yıl geçmesine rağmen okulda iyileştirme adına herhangi bir çalışma yapılmış değil. Daha önce Anafartalar İlköğretim Okulunda yaşanan aksaklıkları Gerçek Vizyon gazetesi olarak gündeme taşımış ve yetkililerin sıkıntıyı bir an önce çözmesini öğrenci ve veliler adına istemiştik.


Her platformda gündeme taşıdığımız Anafartalar İlköğretim okulunun sorununu son olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’a ilettik.



Geçtiğimiz hafta Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 ve 4 No’lu Şubeleri, İlim Yayma Cemiyeti İstanbul Şubesi ve İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Eğitim Yöneticileri Buluşması” programı Sancaktepe Belediyesi Ortadağ Tesisleri’nde yapıldı. Programa Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, Başbakanlık Eğitim Müşaviri Muhterem Kurt, Bakanlık Müşaviri Ercan Demirci ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’da katıldı. Programa katılan Gazetemiz yöneticileri Ömer Faruk Gerçek ve Recep Karakoç’ta katıldı. Program esnasında Anafartalar İlköğretim okulunun iki yıldır kapalı olduğunu ve bölgede bulunan öğrenci ve velilerin sıkıntı çektiğini, okulun ne zaman tadilata alınıp ve ne zaman biteceğini İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’a sorduk.



Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Recep Karakoç’un İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’a ilettiği ve sözlü olarak sorduğu soruya ertesi gün İl Milli Eğitim Emlak ve İnşaat Şube Müdürü Ahmet Küçükyılmaz telefonla cevap verdi. Recep Karakoç’a bilgi veren Küçük Yılmaz, “İl Milli Eğitim Müdürümüze illetmiş oldunuz Anafartalar İlköğretim okulu notuyla ilgili yaptığımız incelemede, okulun ihalesinin bittiğini, ikinci dönemin başında okulda tadilat çalışmalarının başlayacağı ve en geç 2014 yılının Eylül ayında okulun tadilatı bitirilecek. Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Vefa Vedat Budak ve yönetimi okulla ilgili sürekli yazışmalar yaptı. Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde sonuca geldik. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.


Gerçek Vizyon