Ekonomi

Analistler, altın alacaklara tam zamanı için tarih verdi

ABD'de enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından gözler FED'e çevridi. FED'in faiz artırımına gitmesi bekleniyor, bu da altın fiyatlarının düşmesi anlamına geliyor. Altını olmayanlar ise altın almanın doğru zamanını kolluyor

Altının rekor seviyelere yükselmesinin ardından elinde altını olanlar, bozdurup bozdurmayacaklarını düşünüyor. Altını olmayanlar ise altın almanın doğru zamanını kolluyor. İşte tam bu sırada analistlerden altın alacaklara çok önemli bir uyarı geldi.

ALTIN FİYATLARI BASKILANACAK

Piyasalarda ABD enflasyon verisinin yüzde 8,3 seviyesinde gerçekleşmesi üzerine; hareket bekleniyor. ABD enflasyonu beklentilerin üzerinde gelirse, Fed faiz artırım hızını artırabilir; bu da dünyada dolar varlıklarını güçlendirerek, altın fiyatlarını baskılayabilir.

DOĞRU TARİH HAZİRANIN ORTASI

İşte bu nedenle analistler, altın almak isteyen yatırımcılar için doğru tarihin ne zaman olduğu bilgisini paylaştı. Eldeki verilere göre altın alımı için en doğru tarihlerden biri, Amerikan Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı 14-15 Haziran tarihlerine denk geliyor.

Hisseli arsanın satışı nasıl yapılır?

Dolar 17 lira seviyesinin altında kalmakta zorlanıyor!

Altından sonra sıra gümüşe mi geldi? Gümüş fiyatları ne olacak: düşecek mi, yükselecek mi?