Altın & Gümüş

Analistler altının 5 ay sonraki halini açıkladı! İşte detaylar!

Altın ne kadar olacak sorusu vatandaşların kafasını kurcalamaya devam ediyor. İşte analistlerin yaptığı yorumlarla altının 5 ay sonraki hali!Altın konusunda tüm analistler altının artmaması için Merkez Bankalarının baskılama yaptığı görüşünde birleşiyor

Altın kaç TL olacak? sorusu vatandaşların ve yatırımcıların kafasını allak bullak ediyor. Altın konusunda tüm analistler altının artmaması için Merkez Bankalarının baskılama yaptığı görüşünde birleşiyor.

Peki altın ne kadar olacak, altının fiyatı yükselecek mi, altın bu baskılamayı kırıp söylendiği gibi yıl sonunda uçuşa geçecek mi? İşte analistlerden çok çarpıcı yorumlar…

ALTININ FİYATI YÜKSELECEK Mİ? ANALİSTLER ALTIN KONUSUNDA NELER DÜŞÜNÜYOR?

Altın fiyatlarının artmaması konusunda tüm analistler, Merkez Bankalarının baskılama yaptığı görüşünü savunuyor. Fed’in faiz artırımı ve bilanço küçültme takviminin belli olmasından sonra, tüm emtialarda da fiyat düşüşü yaşanmaya başlarken, altın da bu kervana katılanlardan biri oldu.

Fed'in faiz oranlarını artması ile birlikte, tahvil getirilerinin artması ve doların artık beşinci haftasına giren yukarı yönlü yükseliş seyri ile yatırımcının altına yönelik olumlu düşüncelerinin azaldığını ifade eden analistler, doların altın önünde engel olduğunun altını çizdi. Düşüş trendine giren altın, artık ABD enflasyon verisine odaklanmış durumda. Bu durum içinde tüm analistler, “Jeopolitik risklerin ve sürekli enflasyonun aşağı yönlülüğü koruduğunu düşünmekteyiz ve altının önümüzdeki altı ay içerisinde de 1,900$/ons seviyesinden desteklenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Altın yorumları ile tanınan Finans Analisti İslam Memiş de Fed'in altını baskılama politikasının etkisini göstermeye başladığını söyleyerek doların yıl sonuna kadar daha büyük adımlar atıp ataklar yapacağının da altını çizmişti.

ALTIN FİYATI NE ZAMAN YÜKSELECEK?

Fed'in faiz oranlarını yıl sonuna kadar 3 kez faiz artırımına gideceğini tekrar tekrar söyleyen altın yorumları ile tanınan Finans Analisti İslam Memiş, belirsizlik yüzünden küresel ekonominin daralacağını altın gibi değerli emtianın yerine değerli para alacağını yineleyerek, "Enflasyon karşısında mal değerliydi. Bundan sonraki zaman diliminde nakit daha değerli olabilir" şeklinde açıklamada bulunmuştu. Gram altın fiyatında düşüşün geçici olduğunu belirten Finans Analisti İslam Memiş, 1000 TL’nin altında alım yapılamayacağını da açıkladı.

Yapı Kredi emekli promosyonu ne kadar? Yapı Kredi promosyon kaç yılda bir yapılır?

QNB Finansbank emekli promosyonu ne kadar? QNB Finansbank promosyon kaç yılda bir yapılır?

Emekli promosyonlarında inanılmayacak artış! QNB Finansbank, Garanti BBVA, ING, İş Bankası!