Altın & Gümüş

Analistler çıldırdı! Gram altının resmen 1600 TL olacağı tarihi verdiler

Altın fiyatlarındaki hareketlilik, analistlerin de iştahını kabarttı. Analistler, gram altının 1600 TL olacağı güne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Altın fiyatlarındaki ralliden nasibini almak isteyen analistler ise art arda tahminlerini açıklamaya başladı

Altın fiyatlarında dünya genelinde oynaklık yaşanması, fiyatların nereye doğru gideceği sorularını da beraberinde getirdi. Altın fiyatlarındaki ralliden nasibini almak isteyen analistler ise art arda tahminlerini açıklamaya başladı. Ancak analistler, son gerçekleştirdikleri açıklama ile ağızları adeta açık bıraktı. İşte analistlerin, gram altının 1600 TL seviyelerine geleceğini düşündükleri tarihe ilişkin flaş detaylar... 

CY Securities Baş Ekonomisti Clifford Bennett, altın fiyatlarının geleceği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Uzman isim ons altın için yaptığı değerlendirmede, “2.000 dolara doğru yükseliş yürüyüşüne devam etmeden önce bir veya iki hafta bu seviyede beklemede gibi görünüyor” ifadesini kullandı. Bennett, “Altın muhtemelen 1.785 dolar civarında desteklenecek. 1.760 dolara kayma göz ardı edilemez. Ancak bu uzun vadeli harika bir satın alma fırsatını temsil eder” diyerek devam etti.

YIL SONUNDA 1600 TL SEVİYELERİNİ GÖRECEĞİ BELİRTİLİYOR

Piyasa uzmanı İslam Memiş de günlerdir yaptığı uyarılarına bir yenisini daha ekleyerek Ağustos ayında altın fiyatlarında düşüş görüleceğinin altını çizerken Eylül ve Ekim’in çok kritik olacağını kaydediyor. İslam Memiş, gram altının yıl sonunda yaklaşık yüzde 60 artışla 1.600 TL’ye ulaşacağını iddia etti. Memiş’in gram altında yıl sonu için bir önceki tahmini 1450 TL idi:

“Artık, doların uluslararası piyasalardaki değer artışı kaçınılmaz. Ufak bir operasyon yaptılar. Altını çıkardılar. Biz de elimizdeki altını sattık. Tabii ki yine alacağız. Bekleriz birkaç hafta. Acelemiz yok. Gram altında da yıl sonu 1600 lirayı görmemiz mümkün.”