Altın & Gümüş

Analistler çok yakın tarihi vererek altın yatırımcılarını uyardı

Altın haftayı yükselişle kapattı. Analistler ise altına yatırım yapacakların dikkatli olması gerektiğini ve altında önümüzdeki hafta bambaşka bir seyir olacağını ifade etti. Altın piyasasında, en düşük 1 milyon 20 bin lira, en yüksek 1 milyon 34 bin 630 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,5 artarak 1 milyon 20 bin liradan tamamladı

FED'in faiz politikasını açıklamasının ardından altın üzerindeki baskı biraz da olsa kalktı ve altın yeniden yükseliş trendine girdi. Altın piyasasında, en düşük 1 milyon 20 bin lira, en yüksek 1 milyon 34 bin 630 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,5 artarak 1 milyon 20 bin liradan tamamladı.

TOPLAM HACİM

KMKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 1 milyar 108 milyon 117 bin 312,80 lira, işlem miktarı ise 1.082,71 kilogram oldu. Tüm metallerdeki toplam işlem hacmi de 1 milyar 240 milyon 884 bin 915,35 lira düzeyinde gerçekleşti.

KIYMETLİ ŞİRKETLER

Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar NMGlobal Kıymetli Madenler, İstanbul Altın Rafinerisi, Nadir Döviz ve Kıymetli Maden Ticareti, Altınbaş Kıymetli Madenler Borsası, İar Döviz ve Kıymetli Madenler şeklinde sıralandı.

ANALİSTLERDEN FLAŞ UYARI

Altındaki bu dalgalanmaları gören analistler ise çok yakın bir tarih için uyarıda bulundu. Analistlere göre altında önümüzdeki hafta bambaşka bir dönem başlayacak. Herkesin pozisyon alması tavsiye edildi.

 

Dört gözle bekleniyordu! Bankaların emekli promosyon yarışı hızlandı

Bedelli askerlik affında ödenecek rakam belli oldu! Bir defaya mahsus yatırılacak

Emekli maaşları bayramdan önce yatırılacak mı? Memur maaşları ne zaman yatacak?