Altın & Gümüş

Analistlerden altın alacaklara flaş uyarı: Sakın düşünmeyin kardeşim koşun

Altın fiyatlarının hareketlenmesiyle birlikte analistlerden de uyarılar gelmeye devam ediyor. Gram altının yıl sonunda 1500 TL seviyesine gelmesine neredeyse kesin gözüyle bakan analistler, altına yatırım yapanların pişman olmayacağını ifade ediyor. Vatandaşlar bu yıl boyunca sürekli dalgalı grafik çizen güvenli yatırımın ne kadar yükselebileceğini merak ediyor

Amerikan Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasının ardından altın fiyatlarında da hareketlilik yaşanmaya başladı. Vatandaşlar bu yıl boyunca sürekli dalgalı grafik çizen güvenli yatırımın ne kadar yükselebileceğini merak ediyor. Son günlerde hızlı bir yükseliş kaydeden gram altın 1.019 TL seviyesine çıkarken tahminler gündeme bomba gibi düştü. Gram altında herkesi şoke eden dikkat çeken tahmin geldi. 

ŞU ANDA BİN TL SEVİYELERİNDEN İŞLEM GÖRÜYOR

Gram altının yükselişi şaşırtan bir şekilde dikkat çekerken, uzmanlarda peş peşe tahminler gelmeye başlamıştı. Dolar kurundaki yükselişe ek olarak değer kazanan değerli maden bugün 1.019 TL’den işlem görüyor. Altının daha da yükseleceğini öngören uzmanlar altının yıl sonunda görebileceği rakamı tahmin etti.
 

SON AYLARIN ZİRVESİNE OTURDU

FED geçtiğimiz akşam 75 baz puan artırımı yaptı. Bunun üzerine altın ve dolar anında tepki verdi. Neredeyse bir aydan uzun bir süredir bin TL’nin altında olan altın yeniden bin TL’nin üzerinde işlem görmeye başladı.
Bu sefer açıklama Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk tarafından geldi. Yıldırımtürk yaptığı açıklamasında ons altının önümüzdeki dönemde bir süre 1.800 – 1.950 dolar bandında hareket edeceğini belirtti. Yıldırımtürk, altının sene sonunda 2 bin 50 dolar olacağını tahmin etti.
 

Enflasyonda devam eden yükseliş ve beraberindeki jeopolitik gerginlik sebebiyle altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek. Yıldırımtürk, değerlendirmesinde 985 TL civarına gerileyen altının 1.019 TL’ye yükseldiğini söyledi. Önümüzdeki günlerde altının 1.050 TL’yi göreceğini ve 1.350 TL seviyelerine kadar yükseleceğini belirten uzman isim yıl sonunda ise 1.500 TL’nin görülebileceğinin altını çizdi.

ANALİSTLER: ALABİLİYORSANIZ ALIN

Tüm bunlara ek analistlerden de altınla ilgili flaş uyarılar geldi. Gram altının yıl sonunda 1500 TL seviyesine gelmesine neredeyse kesin gözüyle bakan analistler, altına yatırım yapanların pişman olmayacağını ifade ediyor.
 

Faiz oranları 4 senenin zirvesini gördü! Böyle giderse...

"Bir anda yükselecek" diyen Selçuk Geçer dolar için rakam ve tarih verdi!