Altın & Gümüş

Analistlerden altın yatırımcılarına flaş uyarı: Altın o tarihte patlayacak hemen pozisyon alın

Altın fiyatlarının yükselmesinin ardından analistlerden de art arda uyarılar geldi. Analistler, altın fiyatlarının yükseleceği tarihe işaret ederek, yatırımcıların pozisyon alması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Bugün yine altın güne yükselişle başladı

Altın fiyatları yükseldikçe hem altını olan vatandaşların hem de altın almayı planlayan vatandaşların altına olan ilgisi de artırıyor. Bugün yine altın güne yükselişle başladı. Analistler de altın fiyatlarıyla ilgili çok önemli uyarılarını vatandaşlara iletti.

ANALİSTLERDEN BOMBA TAHMİNLER GELDİ

Haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlayan altın fiyatları belli oldu. Gram altın 1027 liradan işlem görürken uzmanlardan bomba tahminler geldi.
 

Geçen haftanın son işlem gününde, ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı günü 1.023,3 liradan tamamlamıştı. Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 1.027 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.685 lira, Cumhuriyet altını da 6.885 liradan satılıyor. 
 

RESESYON VE ENFLASYON İKİLEMİ FİYATLARI ETKİLİYOR

Cuma gününü 1.775,3 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının üzerinde 1.777,4 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD’de güçlü gelen iş gücü piyasası verileri sonrasında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) şahin para politikasını sürdüreceğine ilişkin beklentilerle piyasalarda artan resesyon ve enflasyon ikileminin altın fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü söyledi.
 

FIRSAT KOLLAMAYA DEVAM 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasalara ilişkin yaptığı değerlendirmede “Gram altın/TL’de 1020-1040 aralığında dalgalanma yaşandı. Daha alt rakamlardan almak için fırsat kollamaya devam ediyoruz.

Ağustos içinde düşüşleri teknik olarak beklemeye devam edeceğiz, ülke ekonomisine de kazançlı bir şekilde destek vermeyi sürdüreceğiz. Borsa’ya geçiyoruz dolar satıp, tekrar TL’yi de koyduk, bekliyoruz.

EYLÜL VE EKİM AYINDA FİYATLAR YÜKSELECEK

Eylül ayı itibarıyla hem altın ve gümüş hem de kripto paralarda patlama olacak. Eylül ve ekim çok kritik. Yüksek tansiyon olacak, jeopolitik riskler artmış olacak.