Altın & Gümüş

Analistlerden çok net altın tahmini! Kimse bu kadar net konuşmamıştı

Altında yaşanan düşüşün ardından elinde altını olan vatandaşlar da kara kara düşünmeye başladı. Analistlerden elinde altını olacak vatandaşları üzen bir tahmin geldi. Analistler, doların güçlenmesiyle birlikte altının üzerinde artan baskının kısa sürede toparlanmayacağını vurguluyor. Faiz artırımı iddialarının artmasının ardından dolar endeksi de 100'ü aşma bandına geldi

Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitme planı ve ülkede enflasyon rakamları nedeniyle hareketli günler yaşanıyor. Faiz artırımı iddialarının artmasının ardından dolar endeksi de 100'ü aşma bandına geldi.

ALTINI BASKILADI

ABD dolar endeksinde yaşanan bu gelişmenin ardından altın da baskılanarak ons fiyatı olara 1954 doların altına düştü. Doğal olarak elinde altını olan vatandaşlar da fiyatların nereye gideceğini merak etmeye başladı.

KISA VADEDE TOPARLANMA YOK

Çeyrek altın şu sıralar 1472 TL, gram altın ise 900 TL civarından işlem görüyor. İki altın türünde de ciddi bir düşüş yaşandı. Fakat analistler, 3*4 Mayıs'ta FED'in açıklayacağı faiz kararının önemli bir dönüm noktası olduğunu ve doların güçlenmesinin altındaki baskıyı artıracağını ön görüyor. Bu da altın fiyatlarının toparlanma süresini geciktiricek. 

Dolarda son dakika! Dolar yükseliyor... 

Euro/TL bugün ne kadar oldu? İşte 25 Nisan 2022 son dakika euro kuru...

Petrol ve altın fiyatları neden düştü? Petrol ve altın fiyatlarını düşüren can alıcı sebepler...