Altın & Gümüş

Analistlerden 'sakın altın bozdurmayın uyarısı' : 1500 TL'ye uçacak

Analistler, vatandaşların altın bozdurma taleplerinin artmasının ardından açıklamada bulundu. Vatandaşların düşük fiyatlara kanmaması gerektiğini belirteren analistler, gram altının 1500 TL'ye oynayacağını düşündüklerini dile getirdi. Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'dan altın ürünleri ithalatını yasaklamasının ardından altın fiyatlarında da yükselme bekleniyor

Dünya genelinde altın alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'dan altın ürünleri ithalatını yasaklamasının ardından altın fiyatlarında da yükselme bekleniyor. Ancak analistler altının düştüğü algısına kapılıp altınını bozdurmak isteyen vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. 

EN ÇOK ARAŞTIRILAN KONU OLDU 

Altın fiyatları günün en çok araştırılan konuşulanları arasında yerini aldı. Gelen bir son dakika haberine göre yatırımcıların gözü haftaya açıklanacak olan ABD Merkezi Bankası FED faiz kararında. Altın fiyatları son 5 haftada yatırımcısına kaydettirdi.

Analistler, yaptıkları açıklamasında gram altında 950 TL ve 900 TL alım fırsatının olduğunu duyurdu. Altın güne düşüşle başladıktan sonra gün ortasında ortalama 966 TL seviyesinde alıcı ile buluştu.
 

ŞAHİN BİR FED REJİMİ BASKILAYACAK

TD Securities analistleri, altın fiyatları için yaptıkları yorumda ise, “Fiyatlar, şimdi pandemi öncesi seviyelere meydan okuyor. Bu yüzden, altındaki en büyük spekülatif grup, giriş seviyeleri test edilirken şahin bir Fed rejimi altında acıyı hissetmeye başlayacak” diyor.

ŞU ANKİ FİYATLAR GERÇEKÇİ DEĞİL 

Gram altının son birkaç gündür 950-960 lira civarında seyrettiğini gören vatandaşlar altın bozdurmaya gidince uzmanlar uyarma gereği duydu:

“Ekran fiyatları gerçekçi değil, serbest piyasada altın fiyatı 984 lira civarında. Altın bozduranlar ekran fiyatına kanmasın”
 

UZMANLARDAN ÖNEMLİ TAVSİYELER VAR

Aksine altında iç piyasada hareketlilik olduğunu dile getiren Memiş, “Yani vatandaşın altın talebi sürüyor. Bu nedenle altın bozdurmak isteyenler fiyatlara dikkat etsin, televizyonda ya da internette gördüğü düşük fiyata kanmasın, 960 liradan altın bozdurmasın.

Ayrıca bankaların makas yani al-sat fiyatları da çok yüksek. Bunlara da dikkat edilmeli” diye konuştu.
 

GRAM ALTINDA HEDEF 1500 TL 

Piyasayı dünyadaki küresel fon yöneticilerinin şekillendirdiğini ve yatırım araçları arasında sörf yaptığını dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk de “Tüm yatırım araçlarında zaman zaman fiyatı yükseltip zaman zaman da düşürüyorlar. Ayrıca analistler, gram altının 1500 TL seviyelerine gelmesinin hiç de sürpriz olmayacağını dile getiriyor. 

Altın resmen dibi gördü! Fiyatları gören şok oldu! 1 gram bile altını olanlar dikkat! 

Yurt dışında yaşamak isteyenlere müjde! 27 bin liraya Türk işçi aranıyor

ŞOK Markete elektrikli Scooter geliyor! 6 taksit imkanı sakın kaçırmayın! İşte Temmuz 2022 fiyat listesi