Altın & Gümüş

Analistlerden yatırımcılara bomba altın tavsiyesi: Hızlıca bakın, yoksa geç olur

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların ardından analistlerden de peş peşe yorumlar geliyor. Analistler, altın alacakların kaybetmeyeceğini ve altın fiyatlarındaki yükselmenin süreceğini ifade ediyor. Altına bu yöneliş de doğal olarak fiyatların yükselmesine neden oldu

FED'in faiz artırımının ardından durumu gören piyasalar yeniden altına yöneldi. Altına bu yöneliş de doğal olarak fiyatların yükselmesine neden oldu. Bu sefer de altına yatırım yapacaklar endişeye düştü. "Şimdi altın alınır mı?" diye. Ama analistler bu sefer bir hayli net cevap veriyorlar. Onlara göre altın fiyatlarındaki bu yükseliş devam edecek. 

Altın fiyatları son dönemlerde altın fiyatları çok yakından takip ediliyor. Gelen bir son dakika haberine göre altın fiyatlarında haftalar sonra büyük bir ilk yaşandı. Kimse bunu beklemiyordu. Altın fiyatları resmen tepetaklak oldu. Altın fiyatları ABD’den gelen veriler doğrultusunda haftayı yükselişle kapattı. Bunun üzerine altın fiyatları yakından takip edilmeye başlandı. İşte detaylar..

Altın fiyatları dün kapanıştı 1766 dolara kadar yükselmişti. Vadeli altın kontratları ise 1764 dolara yükseldi. Gram altın haftayı 1016 TL seviyesinde kapattı. Cumhuriyet altını ise 6 bin 607 TL’yi görmüş oldu. Uzman isimler de bu gelişmeler üzerine altın fiyatlarına ilişkin peş peşe açıklamalar geldi.

Fed bu hafta 75 baz puan ile bu yıl üçüncü defa faiz artırdı. Buna karşın altın ve borsalar Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz artırımlarının yavaşlayacağı ve 2023’de faiz indirimine gidileceğine işaret eden açıklamalarının ardından yükseldi.

Öte yandan ABD ekonomisi 40 yılın en yüksek enflasyon seviyesiyle mücadele ederken önceki gün açıklanan gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) verileri ikinci çeyrekte ekonominin yüzde 0,9 daraldığını gösterdi.

Ekonomi bir önceki çeyrekte de yüzde 1,6 daralmıştı. GSYH’nin iki çeyrek art arda küçülmesi nedeniyle ekonomi teknik olarak resesyona girmiş oldu.

ANALİSTLER ALTININ YÜKSELECEĞİ GÖRÜŞÜNDE

Powell’ın konuşması ve ABD ekonomisinin resesyona girmesi nedeniyle altının ekonomik risklere karşı güvenli liman özelliğinin ön plana çıkması değerli metalin kazanımlarını artırmasına sebep oldu.

Uzmanlar ise Fed’in agresif faiz artışlarının yumuşamasına dönük sinyallerin ve ekonomik risklerin devam etmesi halinde altın fiyatlarında yükselişin sürebileceği görüşünde. 

Tüm meyve ve sebzede yarı fiyat! Sepetini alan A101’e koşuyor!

31 Temmuz 2022 A101 kataloğu! 31 Temmuz Pazar A101 kataloğu yayınlandı mı?

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranları belli oldu mu?