Anamur turizm yatırımcılarını bekliyor!
Anamur, Gazipaşa Havalimanı'nın açılmasıyla yeni bir turizm hamlesine hazırlanıyor. Şimdiye kadar çok kısıtlı bir yerli turizme ev sahipliği yapabilen Anamur el değmemiş uçsuz bucaksız kumsallarıyla turizm yatırımcılarını bekliyor
Türkiye'de daha çok muz üretimiyle bilinen Anamur, Gazipaşa Havalimanı'nın açılmasıyla yeni bir turizm hamlesine hazırlanıyor. Yol dezavantajı nedeniyle şimdiye kadar çok kısıtlı bir yerli turizme ev sahipliği yapabilen Anamur el değmemiş uçsuz bucaksız kumsallarıyla turizm yatırımcılarını bekliyor. Halihazırda pansiyonculuğun ön plana çıktığı Türkiye'nin bu en güney ucunda fiyatlar eylül ve ekim aylarında 25 liralara kadar düşüyor. Gazipaşa Havalimanı'nın açılması ve büyük havayolları firmalarının arka arkaya seferler koyması, Gazipaşa-Anamur hattının kaderini değiştireceğe benziyor. Virajlı yolları ve ulaşım zorluğu nedeniyle şimdiye kadar gözlerden uzak kalan ve ağırlıklı olarak bölgeye yakın yerlerin yazlığı konumunda kalan Anamur, havalimanının faaliyete geçmesiyle birlikte turizmde yeni bir hamle hazırlığına girdi. Gazipaşa Havalimanı ile Anamur arası 80 km ama yolculuk virajlı yollar nedeniyle 1.5 saati buluyor. Fakat tünel çalışmaları son hızla devam devam ediyor. Yapımı süren bu tüneller tamamlandığında aradaki mesafenin 40-50 dakikaya inmesi bekleniyor. Türkiye'nin en Güney ucunda yer alan Anamur aslında uçsuz bucaksız ve el değmemiş sahilleri ile keşfedilmemiş bir cennet gibi. Denizden bakıldığında yapılaşmanın son derece az olduğu kumsallar bundan 30-40 yıl öncesinin Antalya'sını hatırlatıyor. Tüm sahiller halka ait. Henüz beach club'lar keşfedilmemiş durumda. Sahilerde var olan bazı ufak tefek tesisler de insan kazıklama mantığındaki beach'lerden çok uzaklar. İki şezlong bir şemsiyeye 5 lira vererek tüm gün geçirmek mümkün. Aynı şekilde yiyecek içecek fiyatları da neredeyse bakkal fiyatıyla aynı.İlçenin yanı başındaki Ören ve Anemurium antik kenti gelenlerin çok ilgisini çekiyor. Tarihi M.Ö 8. yüzyıla kadar uzanan Anemurium'da birçok yapı halen ayakta. Sit alanı olduğu için hiç bir yapılaşmaya izin verilmiyor. (En yakın yapı TOKİ konutları!) Bu tarihi kalıntıların hemen önünden denize girilebiliyor. Benzer şekilde şu anda restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapalı olan Anamur Kalesi de en ilgi gören yerlerden. Yanındaki karavan kampı haricinde hiç bir yapılaşma yok. Boydan boya sahilin tadını bölgeyi bilen az sayıda tatilci çıkarıyor. İlçede turizm henüz çok gelişmiş değil. Sahillerde ağırlıklı olarak yazlık siteler göze çarpıyor. Otel sayısı fazla değil ve yatak kapasiteleri düşük. antalya'daki gibi tatil köyleri ve 5 yıldızlı oteller henüz buraya kadar gelememiş. Pansiyonculuk ve yazlık kiralama sistemi çok yaygın. Temmuz-ağustos aylarında 50-60 liraya rahatlıkla pansiyon bulunabiliyor. Eylül-ekim aylarında ise fiyatlar yarıya düşüyor.
Bu arada bölge çok sıcak olduğu için aslında en iyi mevsimi Eylül-Ekim dönemi. Hatta sezon iyiyse Kasım ayında bile çok rahatlıkla denize girilebiliyor. Üstelik bu aylarda pansiyon fiyatları 25 liralara kadar düşüyor.
Hürriyet