Kent Haberleri

Anaokulu desteği ne zaman yatacak? Anaokulu para yardımı ne kadar?

Dar gelirliye devlet tarafından verilen destekler devam ederken bir ilk olan anaokulu desteğinin de verileceği açıklandı. Bu açıklamanın ardından ödeme tarihi ve detayları merak edildi. Peki, Anasınıfı desteği ne zaman yatacak, ne kadar? İşte anaokulu desteği ödeme tarihi…3-5 yaş arasındaki çocukları okul öncesi eğitimi alan kişilerin kırtasiye ve okul masrafları devlet tarafından karşılanacak

Çocuğu anaokuluna giden dar gelirli ailelere devlet desteği geldi. 3-5 yaş arasındaki çocukları okul öncesi eğitimi alan kişilerin kırtasiye ve okul masrafları devlet tarafından karşılanacak. Başvuru sürecinin olmadığı anaokulu yardımınından sadece sosyal yardım alan ailelerin çocukları faydalanacak. Bu paradan faydalanmak için ise çocuğun anaokuluna gitmesi gerekiyor.

KİMLER ANAOKULU DESTEĞİ ALABİLECEK?

Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına anaokulu desteği verilecek. Söz konusu yardımla hanelerdeki 3-5 yaşındaki çocukların anaokulu ücretleri karşılanacak. Böylelikle dar gelirli ailelerin çocukları da okul öncesi eğitimden ücretsiz yararlanacak. Proje ile birlikte 1 milyon çocuğa destek olunması hedefleniyor. Anaokulu destek yardım başvurusu nasıl yapılıyor? İşte ayrıntılar...

ANAOKULU DESTEK PARASI BAŞVURU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Anaokulu desteği için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek yok. Sosyal yardım almak için ise e-Devlet üzerinden başvuru işlemlerini tamamlanması gerekiyor. Destek, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anaokullara kayıt yaptıran çocuklara verilecek.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı bir TV programında destek paketlerine yönelik soruları cevapladı. Anaokulu desteğine yönelik de açıklamalar yapan Bakan Yanık, "İlk ödemeyi bu hafta yapacağız. Sadece vatandaşlarımızın çocuklarını okula kaydettirmeli yeterli. Biz çocuklarımız için ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapacağız" diye açıkladı.

Birçok kişinin merak ettiği, 'Anaokulu destek ödemeleri ne zaman başlayacak ve yararlanma şartları nedir?' sorusunu yanıtlayan Bakan Yanık açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"İlk ödemeyi bu hafta yapacağız. Sadece vatandaşlarımızın çocuklarını okula kaydettirmeleri yeterli. Biz çocuklarımız için ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapacağız." Bu kapsamda; anaokulu destek ödemeleri bu hafta yapılacak. 

Ayrıca Bakan Yanık, sosyal desteğinden yararlanan ailelerdeki çocuklara yönelik ilave yardım sağlayacaklarını kaydetti. Yanık, "Çocuk Destek Bileşeni" kapsamında hanelerde yaşayan çocuk sayısına göre ailelere aylık 350 lira-650 lira aralığında destek vereceklerini ifade etti. Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız" diye kaydetti.

Doların yönü resmen belli oldu! Elinde 1 doları bile olanlar bakmadan geçmeyin! 15 Ekim 2022 dolar kuru son dakika

Ziraat Bankası müjdeyi verdi! KPSS şartsız personel alımı başladı!