28 / 04 / 2024

Anaokulu yatırımı yapan da artık devletten teşvik alacak!

Anaokulu yatırımı yapan da artık devletten teşvik alacak!

Öncelikli yatırımlara verilen devlet yardımlarının sınırları genişledi. Okul öncesi eğitime destek veren özel sektöre de artık devlet yardımı verilecek. Ayrıca enerji tasarrufu yapan yatırımcılar da destek kapsamına alındı...




Yatırımcılara verilen teşviklerin sınırları genişliyor. Yeni düzenlemeyle anaokulu ve enerji tasarrufu yatırımları da destek kapsamına alındı.


Öncelikli yatırımlara verilen devlet yardımlarının sınırları genişledi. Okul öncesi eğitime destek veren özel sektöre de artık devlet yardımı verilecek. Ayrıca enerji tasarrufu yapan yatırımcılar da destek kapsamına alındı. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında 'Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karada Değişiklik Yapılmasına Dair Karar' yayımlandı. Alınan kararla devlet desteği alan yatırımlara yenileri eklenmiş oldu. Destek verilen yeni yatırımlar arasında okul öncesi eğitim ve enerji tasarrufu yatırımları dikkat çekti. 


YATIRIMA BAŞLAMA TARİHİ UZADI


Karara göre, yatırıma başlama tarihi de bir yıl uzatıldı, 31 Aralık son gün oldu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de yaptığı açıklamada, bazı yatırım konularının 'öncelikli yatırımlar' kapsamına alındığını, böylece söz konusu yatırımların yerine bakılmaksızın 5. bölgede geçerli bölgesel desteklerden yararlandırılmasının sağlandığını bildirdi. 


TERMAL TURİZMİ GÖZDE OLACAK


Kararla destek verilecek öncelikli yatırımlara da yenileri eklendi. Sadece Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerine yapılan yatırımlara verilen devlet desteğinin sınırları genişletildi. Turizm potansiyellerinin değerlendirilmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla termal turizm bölgelerine yapılacak olan yatırımların da devlet desteği alması karara bağlandı.



Miray Çimen/Akşam


Geri Dön