Genel

Angelina Jolie, Saraybosna ’nın eğitim merkezi olması için çalışacak!

Bosna Bank International Genel Müdürü Amer Bukvic, Angelina Jolie ’nin Saraybosna ’nın eğitim merkezi olması için çalışacağı mesajını vererek, Türk işadamlarını Saraybosna ’daki foruma katılmaya davet etti

Bosna Bank International Genel Müdürü Amer Bukvic stratejilerini açıkladı

Saraybosna İş Forumu 'nun tanıtım toplantısında konuşan Bosna Bank International Genel Müdürü Amer Bukvic, Angelina Jolie 'nin Saraybosna 'nın eğitim merkezi olması için çalışacağı mesajını vererek, Türk işadamlarını Saraybosna 'daki foruma katılmaya davet etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Rifat Hisarcıklıoğlu, 6-8 Nisan 'da Saraybosna 'da yapılacak forumun Bosna Hersek ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bosna Hersek ile yakın tarihi dostluk, kardeşlik ve kültürel bağlarımızın ötesinde, Bosna Hersek merkezli barış, zenginlik ve istikrara katkı yapmak istiyoruz ” dedi.

Hisarcıklıoğlu, 6-8 Nisan tarihleri arasında Saraybosna 'da düzenlenecek Saraybosna İş Forumu 'nun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, TOBB olarak bu yıl ikincisi düzenlenecek forumun Türkiye 'deki kurumsal partneri olduklarını belirtti.

Toplantıda konuşan Bosna Bank International Genel Müdürü Amer Bukvic ise Saraybosna 'nın Güneydoğu Avrupa Bölgesi 'nin merkezinde olduğunu ve buradan tüm bölgeye hitap edilebileceğini kaydetti. Bukvic, bölgenin Türk iş adamları için çok önemli fırsatlar bulunduğunu dile getirerek, bu yıl yapılacak iş forumuna Japonya, çin, Hindistan ve Körfez ülkelerinden de delegasyonların katılacağını kaydetti.

Amer Bukvic, “Ayrıca, Angelina Jolie Saraybosna 'nın eğitim merkezi olması için çalışacağını bize söyledi. Bunun yanında iş forumundaki diğer ana başlıklar turizm, altyapı, enerji ve inşaat olacak. bu başlıklara da önem veriyoruz. Tüm Türk iş adamlarını foruma davet ediyoruz ” diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu amaçla da Türkiye 'nin Bosna Hersek ile olan bu güçlü bağlarına yeni bir boyut katmak, ilişkilerin ekonomik yönünü de güçlendirmek ve Bosna Hersek 'in ekonomisinin gelişime katkı sağlayacak bu Forum 'da da öncü rol almak istediklerini anlattı. Hisarcıklıoğlu, Bosna Hersek 'in, Türk iş dünyası için çok önemli fırsatlar sunan bir ülke olduğunu, buranın alım gücü yüksek 600 milyon tüketiciye gümrüksüz ulaşma imkanı sağladığını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Balkan ülkeleriyle ve Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması bulunan Bosna Hersek 'in ayrıca, Avustralya, İsviçre, Kanada, Japonya, Rusya ve İran gibi ülkelerle de Tercihli Ticaret Anlaşması mevcuttur. Diğer taraftan, yüksek eğitimli bir iş gücüne sahip olmasına rağmen Bosna-Hersek 'te asgari ücret 350 lira. Kurumlar Vergisi de sadece yüzde 10. Bosna Hersek ile işbirliği yapabileceğimiz çok sayıda sektör var. ”
Vatan